Piroska
2004-ben kerestünk kis családnak való autót.Legyen diesel,légkondis és lehetőleg fiatal.Én nagyot szerettem volna, az asszony kicsit./az enyém nem elég neki/:) Igazából mindkettőnk szíve a VW-hez húzott, de ott már két irányba.Anyának Polo Classic, nekem Passat kombi. De az anyagiak neki adtak igazat.Sok keresgélés, nézelődés után 260 km-el odébb, és a gondolattal, ha ez nem, akkor leállok, mert tele a hócipőm és nem veszünk semmit.A neten sárgásnak tűnő autó gyönyörű piros volt. Volt egyénisége a bestiának.Próbaút, alku, vétel.
A CHIP nagyon jó volt, előző gazditól megtudtam BOSCH-ban mérve 120 paci.Érezhető is volt, hisz a 2.5 TDI A6-os nem ment jobban sőt, egy paraszthajszállal Piroska volt nyerő.Igen ám, de egy kanyarban előjött az autó egy "hibája". Kicsit mags felépítés, kics nyomtáv, tengelytáv és míg az Audi 160-al bevette a kanyart én majdnem eldobtam a vasat. Fogyasztása pörgetve, légkondival 130-as tempóval sem kúszott soha 6 fölé. Aztan jöttek a rángatások, megtorpanások, légtömegmérő csere, műhelytől-műhelyig és nem szűnt meg a rángatás. Míg sikerült egy tunningos mesterrel találkozni, aki szoftverhibát mondott, visszaírta az eredeti programot, azóta minden jó. Szinte. Mert hiányzik a plussz lóerő. Már nem megy annyira az előzés, gyorsulás mint rég. De azért így sem rossz, csak a 120-hoz képest a 90 kevés. Ja és kiderült, hogy a légtömegmérőt sem biztos, hogy ki kellett volna cserélni. mert a szoftverhiba miatt rossz kódot is írhat. Ja és a csomagtartó kettőnknek és a 1.5 éves kislányunknak elég nagy volt egy hetes nyaraláshoz.
Összegezve szerintem megbízható, jó autó, nagy csomagtartóval, de nem szabad lfelejteni, hogy azért kis autó. Nekünk a 165 -170 centinkkel még kényelmes elöl, de hátul azért kicsi. És az útfekvése is kisautós. Szerintem két embernek, akinek kell a kis fogyasztás, nagy csomagtartó és néha igénybeveszik a hátsó üléseket, tökéletes.
Az asszony nem is akarja eladni. Azt mondta ha veszünk, akkor e mellé még egyet, de Piroska marad.
- CHIP,légtömegmérő?,
Ide is oda is