Wolfsburg tudja a dolgát
Egy éve volt szerencsém (és elég tőkém), hogy megvegyem életem első új autóját. Nagy keresgélés nem volt, családommal eldöntöttük, hogy a régi Polo Classic helyébe csak VW léphet. Így lett egy 2007-es Polóm.
A szalonban abszolút kedvesek és készségesek voltak, nem akartak rádumálni egy Phaetonre, úgyhogy hamar megköttetett az üzlet. Az első látogatás után 1 héttel már nálam volt az autó.
Eddigi tapasztalatok:
-a forma szubjekív, nekem tetszik, 4-en kényelmesen elférünk benne
-az ülések kényelmesek, hosszú távon is
-80 lóerő nem sok, de főként városban járkálok vele és ritkán sietek, szóval OK
-a futómű nagyon stabil, nagyon hülyének kell lenni, hogy kijöjjön a sodrából
-csendesen fut, autópályatempónál is inkább csak a gumikat lehet hallani (195/55 R15)
-tudom sokan felkoncolnának, de szerintem a kék-vörös műszerfal világítás sem csúnya
-a gyári 8 hangszórós, MP3-as CD-s zene egész szépen szól
Ennyi pozitívum mellett van pár apróság a másik oldalon is:
-a klíma ereje nagy melegben kevés a hatásos hűtéshez, ellenben a motor ereje érezhetően sokat csökken, ha be van kapcsolva
-a kézifék egy enyhébb lejtőn se nagyon tartja meg az autót
-a műszerfal plexije hajlamos karcolódni
Pár hete piros lámpánál állva belém jöttek hátulról, úgyhogy a szervízszolgáltatást is ki tudtam próbálni. Ismét jó pont: azonnal fogadtak, elintézték a kárfelmérést, a biztosítási munkákat és 2 nap alatt összerakták az autót (hátsó lökhárító meg a csomagtérajtó sérült illetve alatta valami kereszttartó).
Egyelőre ennyi, remélem a továbbiakban sem kell majd csalódnom a család kedvenc négykerekűjében.
- Néha kifogy az ablakmosó és sajnos nem jelzi előre, ha már kevés van benne. 1-2 havonta "elfogy" a gumikból 2 tized bar. Egy szóval: semmi komoly.
Óbudai Autójavító KFT (márkaszervíz). Velem eddig korrektek, gyorsak. Pedig nem vagyok csókos.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Polo Classic (1998) | Következő autója? | Egyelőre élvezem a Polót |
Verdikt | (7.4/10) |