Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.4 75Le

A VW-től azért többet vártam, de nem rossz.

Írtam egy éve egy népítéletet, amit most upgradelek:

2014. december 3.

Az autón az elmúlt év alatt igazából semmi nem romlott el. Ami kopó alkatrész volt, azt kicseréltem, azontúl semmi. Megy, s mindig 6.3 litert fogyaszt :).

Becsületére váljon, SOHA nem hagyott ott!

Eredeti népítélet:

Van egy cégcsoport, ami megalkotta a világ legjobb td, tdi motorját, 90 és 110 lóerővel. Van egy cégcsoport, ami méltán lett hírös az egyes és kettes golfjaival, passatjaival, transporereivel. Aztán történt valami...Megjelent a konkurencia egyre szélesebb választékkal, s csinálni kellett valamit, de gyorsan, mert a konkurencia gyorsan előállt újabb és újabb autókkal, ahogy a globalizáció eredményeképpen ez már minden piacon így van. Jött a Ford, aki csinált Focust, Fiestát és Fusiont (csak hogy egy márkát említsek). Ezek az autók már nem rohadnak (úgy mint régen), s bizony, jók motorikusan, jók a töréstesztjeik és megbízhatóak.

Nos, visszatérve a kis polóra.

Megjelenés.
×××× csillag.

Megjelenésre nem rossz autó, bár a négy kis szem inkább a hölgyeknek "hízeleg". Van ugyanakkor egy masszív kisugárzása, s van tér elől és hátul is, van csomagtere, nem úgy mint egy kis kortárs Yarisnak, persze a Yaris csak árban konkurenciája a Polonak. Ha kinyitjuk az autót, kidolgozottságra és minőségérzetre jobb, mint pld. a Fiesta.

Beűlve.
××××× csillag

Nekem kényelmes, pedig 190 cm vagyok. Az ülésnek van tartása, az puha, kényelmesebb, mint Pld. a Ford "padok". Az alkalmazott anyagok vegyes benyomást keltenek bennem, a műszerfal párnázottsága kellemes, ugyanakkor a középkonzol merev műanyagja elég "gagyi" képet nyújt, s 120e km után már nyekereg is, nemcsak nálam, hanem minden autóban. A kormány és a váltó érintése kellemes, az esti kék-piros fény azonban nekem nem jön be, sokkal jobb volt az egykori zöld, s sajnos az, amit pont a kortárs Ford is használ ( zöld hátlap, piros mutatók). Sokkal jobban látható, ugyanakkor pihentető is. Csomagtartó kategóriájától elvárható,sőt talán nagyobb is, az ülések dönthetőek, ezzel nincs gond.

Sajnos nyöszörgés van, mint fentebb is írtam a középkonzol rettenetesen gagyi műanyagja a tőle várhatóan olykor nyekereg is.

126e km - a kormány tekerésekor is valami nyekereg. (A hiba 1 év eltelte után magától elmúlt)

Elindulás, motor...
××× csillag

Nem tudom minek köszönhetően, de az elindulás az 1.4 motorral nehézkes, de egy személlyel egész jól autózható kis autó. Főleg városon kívül. Bőven tudja a 120-at, még gyorsul is, igaz, nem az érdi emelkedőn.

Futómű
×× csillag

Ez lehet, hogy első benyomás, de sajnos nem az én "izlésem". Puhát akartak, valami finomat, de egy bizonytalan valami sikerült. Tény, hogy a kis finom kormánnyal és váltóval könnyű vezetni. Valószínű, hogy a hölgyeknek jobban bejön a kicsit komfortosabb futómű, én inkább azt szeretem, ami kanyarban is tapad.

Fék, váltó
×××××/××××× csillag

Nincs mit magyarázni, ezek szerintem nagyon jól sikerültek.

Fogyasztás
×××

6.3 liter. Télen, nyáron.

Összességében, nagyon jó kis autó lenne, ha a motor és a gyenge futómű, nem húznák le az összképet.

Felszereltség
×××

Azért három csillag, mert sok olyan alapvető dolog van, ami kimaradt. Azért egy Comfortline felszereltséggel illendő lenne a fedélzeti computert beletenni, legalább a fogyasztást, külső hőmérsékletet látni, a kesztyűtartó legyen világított, hogy sötétben ne tapogatni kelljen az embernek, a belső világításkapcsolónak meg legyen már háttérvilágítása, hogy ezt se tapogatni kelljen.

- Mikor megvettem, ezek voltak rajta rosszak: - - - hátsó ablakmosó, - - belső levegőkeringetés; - -

Privát szerelő.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 119000
Előző autója? Fusion Következő autója? Egy ideig nem szeretnék váltani
Verdikt (7.7/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)