Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1,4 Comfortline

Több van benne mint ami kivülr?l látszik

Kiskocsi, mégis nagyobb mint pl egy Golf II.-es Utastér els? fele megfelel?, kiskocsihoz mérten hatalmas (a magam 192 cm-ével is), a hátsó rész viszont csak kisgyerekeknek való. A szerény csomagtér tényleg csak bevásárlásra való, de egy kiskocsinál megszokott. A bels? tér jobb szó híján kellemes. Rengeteg rekesz, sok apró figyelmesség jellemzi, olyanok, amelyek 10 évvel korábbi Passatokban sem voltak meg.
A kényelemr?l: hát nem egy limuzin, az ülés lehetne jobb is, a futóm? talán a 185-ös kerekek miatt kell?en feszes (de nem kemény!), a motorzaj is jobban befigyel mint a nagyobb tipusoknál. A kormány, váltókar, kuplung, fék n?knek lett kitalálva, a szó legpozitivabb értelmében. Mindegyik olyan könnyen jár, hogy már-már megszokást igényel. Ezekr?l csak jót tudok mondani. A fék különösképpen tetszik, függetlenül attól, hogy nagyon könnyen lehet neki nyomni, jól is adagolható, és brutálisan jó a fékhatása. Talán ebben az ABS-hez járó hátsó tárcsafék is kiveszi részét...
A motorról többen is negativan vélekedtek, én mégis abból indulok ki, hogy Poloba jó. 1100 kg-hoz városban pont megfelel, gyorsuláshoz már kevés. A fogyasztása városban nem megy 7,5 fölé még klímával sem. Persze nem is nyomom tövig... Országúton 6 alá lehet menni, de akkor 100 alatt kell tartani a tempót.
Összegezve a tipus min?ségérzetre messze többet nyújt kategóriatársainál, a használati értéke, kényelme is b?ven meghaladja az elvárt szintet.

- 25000km tompított izzó csere (kapásból párban cseréltem le hosszú élettartamúra) kb 3000 Ft Osram izzóval
- 32000km ingadozó alapjárat - kitisztították (garanciális)
- Hátsó futóm?b?l visszatér? zörgések - a lengéscsillapító porvéd? nem volt a helyén.

Óbudai Autójavító

Porsche Pest

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Passat Következő autója? Audi
Verdikt (8.2/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)