Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1,4 TDI Highline

Szerintem jó kis autó ez, szerintem

El?ször is, nem akartam sem VW-t se dízelt. De kipróbáltam egy Audi A2 TDI-t és az meggy?zött. Az Polo Highline felszereltség?, minden extra benne van amit rendelni lehett, digit klíma, sportfutóm?, 16-os kerék, komplett téli csomag szóval az üzemanygon spórolni akartam de az autón nem.
Bár a futóm?vel volt pár apróbb gond, de azt a futóm?-magyar utak kapcsoltára kenem. De azt hogy ötödjére kell az els? lámpába ég?t cserélni, ráadásul borzalmas körülményesen az mindig felidegesít.
A fogyasztása még mindig megdöbbent, vegyes fogyasztásban város és f?út folyamatos el?zgetéssel 5-5,3 literrel beéri. Nyaraláskor hosszabb távon persze 90-100 km/h-val közelekedve írd és mond 3,8. Tényleg- én is kételkedtem.
100.000 km uátn még mindig egy kis nyöszörgés vagy zörgés nem hallatszik menet közben, az ülése bár Highline verziós sportülés messze kényelmesebb mint a kategória társaié (Corsa, 206, C3, Fiesta- kipróbáltam) s?t pl az 1-es BMW tervez?i is megnézhették volna, mert akkor tudnák mi az az oldaltámasztás és a térdem sem lóg a leveg?ben.
Szerintem messze jobb mint a kategória társai, az árkülönbözetet b?ven megéri, a használat során meghálálja.
2 és fél alatt 100.000 km-t pörgettem bele, tehát szoros a kapcsolat vele. A többi autómba is bele raktam ennyit, eddig ez bírja a legjobban.
Ha az elmúlt évek általam és családom által használt autókat sorba venném akkor használati érték-ár összefüggésében azt hiszem a Polo nyerne. Pedig még VW fan sem vagyok. Engem meggy?zött. Jó kis autó, szerintem.

- 65.000 km gömbfej csere 21.000 Ft
- 75.000 km stabilizátor rúd persely csere 10.000 Ft
- 80.000 km generátor feszültségszabályzó 32.000 Ft
- 93.000 km toronycsapágy csere 10.000 Ft
- 94.000 km féklámpa kapcsoló 3.000 km
- az els? fényszorókban 5 alkalommal ég?csere

Royal Autóház Kft. Tatabánya
Az el?z? autóomhoz és szervízehez képest nem sokalltam az árakat, bár az üzemanyag (18.000 Ft), illetve a pollensz?r? (16.000 Ft) cserét kissé soknak találtam. Nem tartom túl rossz szervíznek, inkább kicsit nehézkesnek, mert a kötelez? szervízen kívüli problémákat a fejükbe kell verni.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2002
Előző autója? Ka Következő autója? VW Golf Plus
Verdikt (6.9/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)