Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.4 PDTDI Comfortline Ice 80Le

Szeretetre méltó kis streetfighter ...

Olvasva néhány véleményt leírandó a sajátom. Immár 6. éve megyek a "sokadik" POLO 1.4 PDTDI személygépjárművel és abszolút elégedett vagyok! Soha egyik modell sem okozott csalódást.
Olajcseréken kívül sohasem láttam egyikkel sem szerelőt.

Meglepetés számomra az első, amivel mentem és a mostani(legutolsó). Az első a menetdinamikája miatt és a mostani is(a két autó között forgalmi szerint 100kg van.) Mielőtt megjött az új, féltem tőle, hogy lomhább lesz, mint a kistesója.. Tévedtem. :)

Amikor a mostani autót átvettem olyan volt a hangja, mint az 1.9-es motor-é.. Azóta sem változott. Egyébként mindkettő egy kis méregzsák. Haver a városi forgalomban, országúton és autópályán is. 80-90 km/h-s sebességnél computer szerint 3.7l. 150km/h-nál nem gondolkozik, ha előzni szeretnék vele. Csak teszi a dolgát. A tanuló meg nem mer "intenzíven" gyorsítani, mert fél tőle ... :)
2000rpm-től ülésberagadás van 4000rpm-ig...
Nekem nem tűnik fel a diesel-zaj lehet, hogy megszoktam.

De ha el kell adni nagyon fog fájni érte a szívem is és a pénztárcám is. A kistesóval (2001-es) 1150 km-t mentem el 1teli tankkal. Ez egy kicsivel többet fogyaszt (0.5l) 1000 körül kifogy. De megtettem már vele a Népliget-Balassagyarmat távot 38 perc alatt is. Minden helyzetben jóbarát és teszi a dolgát.

Tény, hogy 3.8M HUF újonnan extrákkal együtt egy kissé húzós, de ha valakinek (nem nekem :) ) van pénze valamint "olcsó" és "tágas" versenyautót szeretne uccu neki hagy szóljon....

- Szélvédő repedés (kis kavics) - casco
- ESP visszajelző automatán kigyullad ... Még nem járt szervízben (a kötelezőnél fog) - garanciális
- Bal első tompított fényszóró kiégett - negyed órás melóval csere.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző autója? polo 1.4 PDTDI Következő autója? ???
Verdikt (8.1/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)