Szép a ménes, de kevés a ló
Egy Skoda Felicia után sikerült szert tenni erre az autóra, ami ha teljesítményben nem is annyira -bár ott is felülmúlta az 1.3-as skodát-, de megbízhatóságban és felszereltségben mindenképpen nagy ugrás volt.
Az 1.2 -es motor a városban tökéletes, rövid távra városon kívül is. Az autópályán már nem versenyképes. Ha jól tudom 161 km/h a gyárilag mért végsebesség, ezt tudja is, de 140-es tempó felett már zabálja a benzint.
Mivel szeretek sportosan vezetni, kicsit furcsa volt, hogy hiába nyomtam a gázt az autó hangját nem igazán hallottam.(Ez egy átlagos tulajnak biztos pozitívum, én meg egy sportdobbal orvosoltam a problémát)
A kényelemre azért adtam 6 pontot, mert általában két személlyel használjuk, így tökéletes, de el?fordult már egy jó párszor, hogy öten kellett benne utaznunk, és ez hosszú távon nem volt leányálom. Két személlyel azonban a síruha, meg a bakancsok is éppen elférnek a csomagtartóban, a kétméteres síléc pedig -mintha az autó pont ahhoz lenne méretezve- az anyósülés mögött. Persze így ezt az ülést teljesen el?re kell húzni.
A megbízhatóságról csak annyit, hogy tényleg nagyszer?. Volt, hogy egy hónapig állt télen és utána is simán els?re indult.
Még valami ami nagyon tetszett: a váltó. Pontosan veszi a sebességeket, megfelel? úton jár, még szórakozásból is jó vele váltogatni.
- A f?tés( néha gondol egyet és hideget fúj, aztán "meggyógyul")
- A ventillátor kapcsolója is rakoncátlankodik néha. Az ablakra állítva az emberre fújja, és fordítva. Javítási árat azért nem tudok írni, mert nem javítattam meg, ugyanis már hozzászoktam.
- Más hibája az eddig nálam töltött kb. két év alatt nem volt.
Egy ismer?s szerel?höz vittem mindig, mert ?k mindent alaposan átnéznek rajta, és konzultálnak miel?tt nagygenerálba kezedenének.(ezt még Skoda Feliciás tapasztalatból tudom, a VW-nél nem volt ilyesmire szükség) A szervíz neve: Papp Autószervíz, Ózd
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Felicia LX 1.3 | Következő autója? | még nem döntöttem el, de mindenképpen nagyobb motorral |
Verdikt | (7.9/10) |