Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1,4 comfortline

Reális helyzetértékelés

A felszereltsége megér egy tanulmányt. Van benne frankó klima, de az ablakot kurblizhatjuk, oldallégzsákok védenek, miközben kazettás(!) magnót hallgatunk (Nem, nem a rendszerváltás idején, 2005-ben készült...). Nagyon jól húz az 1.4-es motor, megállni vele már sokkal bajosabb, kivált´, hogy Hans-Jürgenék lehagyták az ABS-t... A legjobban a müszerfal-világítás fogott meg, azt a VW-nél nagyon kitalálták, gyönyörü a világoskék-vörös kombináció, ráadásként a gép a fékbetétek kopásától kezdve a rosszul visszacsukott hátsó üléssoron át mindent kijelez. Céges jószág, többen is hajtjuk, eleddig jól türi. Vigyázok rá, de azért megkergetem néha, nehogy ellustuljon :-) Kisautóhoz képest frankón veszi a kanyarokat, jó menettulajdonságok jellemzik. Akár 130-140-re is belöhetjük az utazósebességet, nem vinnyog, nem szenved, teszi a dolgát. Az elektromos ablakemelö hiányán, valamint az igénytelen magnón -,amihez határszar hangszórók társulnak - azonban nehezen teszi túl magát az ember. Kitalálták ezt a germánok... Semmit sem adnak ingyér´. Naiv módon azt gondoltam, négy légzsákhoz, klimához nem kell külön kérvényezni a CD-lejátszót. Én kérek bocsánatot.

No igen, túl vagyunk a kicsikével a 60.000-es szervízen. Tessék kapaszkodni: szürök, olaj + fékbetétek összesen 107.000 Ft-ért. Nézek bambán, vizslatom a szervizest, se´ pisztoly, se´ álarc. Akkor lehet, úgy gondolták, Polonak álcázott Passáttal van dolguk, jobb nem jut eszembe...Azért kaptam egy ígéretet: 90.000 km-nél találkozunk újra, elöbb semmiképp. Nem jött be: szük utca, béna autós kolléga, tükör letör... keret ép, üveg reped. Gyors, szakszerü csere "potom" 40.000-ért.

Mostanra megmutatta a kis jószág a foga fehérjét:

-Állandósuló zörgés a müszerfal és az anyósülés felöli ajtó irányából. Idegtépö.
-Jobbra húz (ütést kapott a futómü v. csak a téli gumik?)
-Szelektív világítás: kizárólag a soför oldalán nyíló ajtók hozzák müködésbe a fényforrást. Bosszantó.
-Hangszóró KO.

- Izzók, egyfolytában...

Styevola és fia- rendes népek. Rugalmasak, pontosak, szakszerüek, barátságosak. Felteszem, nem ök tehetnek róla, hogy egy kisebb vagyonba kerül a legapróbb alktrész is. Szerintem a szervízdíj is brutál, de ez közös jellemzöje a VW-mühelyeknek.

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző autója? Swift Következő autója? Volvo s40
Verdikt (5.2/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)