Még az ellenségének se vegye meg!!!
Utolsó napon is úgy szálltam ki belőle,mintha nem is az enyém lett volna.Amikor megvettem,gyorsan kellett vennem egy fiatal,aránylag kevés km-el rendelkező autót.Nem vagyok oda a kis autókért,de ismerős ajánlotta,beleugrottam.Elhoztam,autópályán bejelez az olajlámpa.Parkolló,ellenőrzés,max alatt két mm-el.Továbbmegyek,200 km múlva ismét jelez.Újabb ellenőrzés,semmi.És ez 900 km-en keresztül,csikicsuki!!!
Később a szervizben felvilágosítottak,ez normális jelenség,mint az 1000 km-enkénti 3-4 dl olajfogyasztás is.
De a titokzatos kopogásra,rángásra,ami a bal elejéből jött,ők sem találtak racionális magyarázatot.Rángattak,ellenőriztek,semmi nem lóg,minden tökéletes.Futóművet állítottak,centíroztak,semmi pozítiv eredménnyel.Reakció:"Ez biztos gyártási hiba,együtt kell vele élni" ???
Ha magyarországon tankoltam,folyamatosan égett a lambdaszonda izzó,de ha osztrákban,vagy németben,akkor nem.(Akinek eladtam,kicseréltette,de kb 500 km után ugyanez a jelenség,most már neki kell együtt élni vele!)
Repült az autó,soha többet nem is kell VW!!!
Ráadásul,ahogy hallottam,a nagytestvért,a Passat-ot is leszerződték az olajcégek...
- Lambda-szonda,titokzatos kopogás első futóműből,toronycsapágy kétszer is
Wicha-kft,Miskolc
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2002 |