Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.4 PDTDI+chiptuning

Kis szaros füstgép, de imádom!

Újonnan vettem,Comfortline Ice felszereltség metállal 5 ajtóval fedélzeti computerrel és nagyobb kerekekkel 3.570.000 Ftért.Szerintem nagyon baráti csak rommá kell alkudni.8000 km-ig gyenge volt a motor,addig nem is piszkáltam.Első ezer kilóméterét a hegyekbe kapta.6 liter volt 10000ig az átlagom,most 4-4,5 de autóztam már vele 3,6ot is.Nagyon hibátlan kis autó ennyi pénzért,belül sokkal tágasabb mint kivülröl tünik,bár ez a sok kopogós műanyag nem kéne bele.Ha odalépek neki kokszol egy nagy feketét de dieselröl beszélek,én csak röhögni szoktam rajta mikor a seggembe álló idegesítő sofőröknek odaverek egy nagy fekete felhőt :) Egyébként nagyon szuper kis autó,2 embernek meg egy kisgyereknek ennyi pénzért dieselbe nincs jobb választás.Úgy tervezem hogy 100-150 ezer kilóméternél válok meg tőle.Használtautó kereskedésem van,rengeteg kis dieselem van,pl. fiatok,renaultok,fordok.Mind jobban megy mint az enyém de kényelemre ez viszi a pálmát.Tökéletes választás ennyi pénzért.Inkább ebbe űlök bele mint egy 2003as passatba amibe 2 millió kilómétert hajtottak bele padlón a német pályán.
Már 34000km-nél járok. 27e-nél kapott egy diga tech chiptuningot.Azóta 93LE és kb 200Nm.Nincs turbólyuk,az autó alulról húz egésszen 4500 fordulatig és nem füstöl jobban mint előtte!!!Mindenkinek ajánlom csak szakszerűen végeztessétek el.A fogyasztás nem nőtt,a motor keményebben jár.Aki azt mondja hogy megöli a motort a chip az hazudik.Gyári teljesítményel is ki lehet nyírni egy dieselt ha ütöd.Ami negatív a kisverdába hogy a műszerfal zörög,de ez van.

- Ennyi kilóméterrel még semmi bár valamitöl olajsár van a szelepdekni
- tömítés alatt,ha nem leszek ilyen lusta visszaviszem.Kis olajfogyasztása is van,10000ezernél fél liter.Bár ez elfogadható. 10000 km után az olajfojás és fogyasztás megszünt, azóta nincs gond.

Saját magam, szerintem ha valakit érdekel a szerelés magának is ki tudja a szűrőket és az olajat cserélni.A szervíz meg pár ezerért belenyomja a szervízkönyvbe a bélyegzőt.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2007
Előző autója? Civic 1997 Következő autója? 1-2 éves passat kombi
Verdikt (8.3/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)