Királylány
Használtan vettem az autót kereskedőtől 2008 elején. Megláttam és azt mondtam ez KELL! Az autót Németországban állították forgalomba, német papírokkal és szervízkönyvvel. pozitvíumot jelentett, hogy talán ott nem húzzák le a tulajokat. A bal oldali ajtó zárjában van egy mikrokapcsoló, ami azt hivatott jelezni, hogy a zár milyen állásban van, (ha baj van - baleset és nyílnak a légzsákok, nyissa az zárat), ez nem működött és nem lehetett belülről zárni az ajtót. A szerelőmhöz vittem, bontott Skoda zárra cseréltük és minden OK lett! Mivel német az autó komfortelektronika van benne és a szerelőm be is kapcsolta, így indulás után 15 km/H sebességnél záródnak az ajtók, ha leállítom és kiveszem a kulcsot, nyitja a bal oldali ajtót! Sőt be lehet kapcsolni a gyári távirányítóval húzza fel az ablakokat!!! Ez a német Highline felszeretség!
Ezután minden rendben ment egészen az első olajcseréig, amit nem márkaszervíz csinált, így az anyag 11000, a szerelést pedig magam csináltam és a szervizintervallumot is visszaállítottuk! Napokkal később megjelent a kipufogógáz összetételére figyelmeztető lámpa. Vittem a szerelmhöz, aki a folytószelepházat leszedte, tisztította és a computert apalállásra programozta. Fontos, hogy tisztitás után alapértekre visszaállítsuk és nem lesz hibakód pár nap után! El is tűnt a hiba.
- - Bal oldali zár mikrokapcsoló (komplett zárszerkezet csere) bontott 8000HUF
- - Üzemanygatrtály szellőztető jeladó, érzékleő 25000HUF
- - Thermosztát 6000HUF
- - Klímacső az előző hanyag szerelő miatt, hozzáért a kasznihoz, kidörzsölődött, elszökött a gáz: 22000HUF
Magán szerelő a elektromos-computeres dolgokra és légkondira
Magán szerelő a mechanikus dolgokra, VW márkaszervizes, de privátban csinálja
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Opel Corsa 1.0 12V | Következő autója? | ez marad |