Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.4 16V Comfortline

Kellemes csalódás majd fél év után

Nagyon kiváló autó. Városban tökéletes, ám országúton klímával a forgalmi szerinti 1106kg-hoz nagyon kevés a 75Le. Ha választanom kéne 1.9 tdi kérnék. (de az majd 1millióval drágább) A focus 1.6hoz képest olyan mintha egy 1.0 diselbe ülne az ember. Igaz hidegen úgy indul mint egy diesel. Autópályán 190-et megfutja óra szerint de LEJT?N. A focus lejt?n 210-et ment (és hamarabb is ért el odáig a mutató) :)
A klíma egy balatoni úton teljesen kifújja az ember szemét, ha meg ablakra állítom akkor izzadok. Tehát sz*r. A 6éves Focusába ezerszer jobb a klíma. Fogyasztása városban rövid távon (4-6km)akár 10L is lehet ami szerintem 1.4t?l sok. A FORD gurított 11L ha kitapostam a lelkét szegénynek. Szeretem az autót mivel kicsi és városba tökéletes. Nagyon könny?vele parkolni. Biztonságban ebben a kategóriában páratlan. 4légzsák, ABS, már az hogy 1106kg. (FOCUS 1090kg volt!!!!) Megérte az árát, bár vannak hibái. A gáz és a fék pedál számomra érthetetlen módon 3-4cm mélységben van egymáshoz képest. ami balesetveszélyes!!! Kedves VW ez nagy hiba! A gyári rádió elég gagyi! (BETA) Futóm?ve (FOCUShoz képest) nagyon billeg?s. Kanyarban f?leg. Ahova a FOCUSsal bementem 80-nal oda a poloval 60-nal max. Hirtelen sávváltásnal nagyon billeg. Viszont nyugis és városba tökéletes. És mivel ritkán megyek vidékre az is B.Füred igy tökéletes. Igazából jó autó, ebben a kategóriában. Ezerszer több extra volt benne gyárilag mint anno a Fordba. (elektromos tükör, pinkodos zár, 4airbag, ködlámpa, stb.) Megérte az árát. De a következ? autóm nemtudom hogy VW lesz-e majd meglátjuk! (4-5 év múlva) Remélem addig sem hagy cserben!

_______________

Az élet ugy hozzta, hogy naponta kell lejáronom vele Gödöll?re és mivel Budai vagyok így ez oda-vissza napi 80km-t jelent. Ez meg is látszik az autón egy év alatt több mint 25000km. Az autó jól vizsgázott pályán is. És a fogyasztás is javult most már 6,5-7 között van. A rekordom 5,8 l/100km. A kényelme nekem tökéletes 187cm 90 kg 20 év. A klímát is megtanultam kezelni így már nem fújja ki a szememet. A motorja lehetne er?sebb, de hát ez van ezt kell szeretni. Szerintem ha lejár a gyári garancia (mindjárt 2006 nov.) akkor fog kapni egy chipet, kipufogót, direkt sz?r?t stb. ett?l lesz vagy 100Le fölött és akkor már menni is fog.
Egy érdekesség én shell 95-et tankolok és a 95v-power-el nagyon dadog a motor és nem megy jobban csak többet fogyaszt.
A gyári zene ebben a kategóriban elmegy, persze én raktambe jó Fusion hangfalkat meg CD tárat így már azért más :)Egyszóval meg vagyok elégedve azautóval, és hát a kék m?szerfal az valami isteni éjszaka!
Majd még írok. Üdv mindenkinek

- Semmi egy H-7 izzótevett 25000 km alatt

BPB Budakeszi

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Megbízhatóság (10) Vezetett km 20000
Előző autója? Focus 1.6 Következő autója? nem tudom cash függ? :)
Verdikt (6.8/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)