Kedvenc olajkályhám
Az els? komoly autóm. Vásárlás el?tt az összes hasonló kategóriájú diesel autót megnéztük (clio, 206, C3, corsa), de amikor ezt kipróbáltuk nem volt kérdéses a választás. Kb. 15%-al drágább a konkurenseinél, de szerintem megéri.
A fogyasztás 5,5 körül van, de városban és auópályán használva. Hosszú távon ez lecsökken 5-re. Nyáron Olaszo-ból hazafelé 1200 km (csak kb. a fele autóp.) 12 óra alatt klímával 5,1 l. A 140 kényelmes utazótempó, a nagy nyomaték miatt a hegyeket szinte észre sem veszi.
A fényezése fekete gyöngyházmetál, ami nagyon szép, de mosás után 1 órával már látni rajta a port.
A krémszín? üléshuzat miatt munkaautónak nem ajánlható jószívvel. A márkaszervízben az alkatrészárak a csillagos eget verdesik, de ez eredeti alkatrész is beszerezhet? olcsóbban a TLX Kft-nél a Budafoki úton. A longlife olaj miatt minimálisan fogyasztja az olajat (10000km-n 2-3 deci). Van akit zavar a motorhang, engem speciel nem.
Amikor eladtuk a párom szinte megsiratta, de én is nagyon sajnáltam.
- 18000 km tanksapka fedél zár (garancia)
- 30000 km els? ablaktörl?lapát 11000 Ft!!!!
- 53000 km els? féktárcsa és fékbetét
- hátsó fékbetetét
- 75000 km futóm?állítás a bp-i utaknak köszönhet?en-5600 Ft
Porche M5: A dolog a lehúzásról szól. Egy éves korában (25000 km) az átvizsgálásra bevitt autón lecserélték az olajat a 45000 km-es v. két éves olajcsereperiódus ellenére. Természetesen nem fizettem ki.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | cinquecento | Következő autója? | Golf V TDI |