Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.4 FSi Trend

Helyes, gazdaságos kis dög !

Az autóm felszereltége trend, sport ülések(kényelmesek), első elek.alablakok, ABS, fedélzeti computer és automata(digit-nagyon jó választás) klíma is van benne-persze extarként. Ami engem a legjobban bosszant, az az, hogy 2004-ben széria még mindig a kazettás rádiósmagnó-hát amelyik VW mérnök így tervezte, az egy barom állat.A konkurens autókban majdnem mindben CD van. Az anyagokat tekintve jó a kidolgozás, nem zörög a műszerfal(de az autó jobb hátuljából zörgést hallok, nem jövök rá hogy mi lehet az). Egy bajom van csak, a bőr borítású kormányomat tartó négy villaszerű műanyagról jön le a felső matt, puha borítás, és ez már a műszerfalon is kezdődik! Nagyon csúnya!
Motor: nagyon jó kis motor a maga 86 LE-vel! Megbízhazó és keveset eszik, nem nagy a fenntartási költsége. Olajat Castrol Longlife III 5W-30, nagyon jó, nem eszi, amit a Shell Longlife 0W-30-ról nem mondható el, 30 000 Km alatt kb. 1,5 liter evett meg.
Fogyastása, ha úgy 100-al-ig hajtsuk beleférünk a 6 literbe még klímával is 65 % városon kívül,35 % városon belül értem. Gyárilag a 98-as oktán van előírva,kb 2,5 évig ezt használtuk, de már attértünk a 95-re, többet nem eszik belőle, csak kicsit döglöttebb a kicsike, de ez amúgy sem versenyautó. Alacsony fordulaton egy halott gép,úgy 3700tól már azért megindul, ez egy pörgetős motor kérem, előzéskor egyet, de néha kettőt is visszakapcsolok! Ha pedig Schumachernek éreznénk magunkat az a fogyasztáson rögtön meglátszik 8,5-9 liter lesz, tehát csak nyugodtan, öregesen :) !
A fékek jók, a menettulajdonságok is nagyon jók!
Összegezve: a motor nagyon gazdaságos, a belső tér tágas és kényelmes, 90 000 km után komoly hiba nem volt, jó választás volt akkor, ma ennyi pénzért biztos nem ezt venném!
Ennyi

- Gyárilag zárlatos volt az antennakábel, garanciálisan kicserélték nagy nehezen, 3-szor kellett elvinni mire sikerült
- Égő cserék - az első fényszórók összes égője
- Sebességváltó- szétugrottak a kulisszák (vagy szétestek) ezt mondta a szerelő(én nem értek hozzá), egy óra alatt kész volt, kicsi hiba
- Egy alkalommal kellett tisztítani a fojtószelepet, mert ingadozott az alapjárat és lefulladt, kicsi hiba-féktisztító spray-vel 30 perc volt a szerelőnek, azóta tökéletes
- Ennyi

3 évig a garancia miatt márkaszerviz - Porsche Nové Zámky

Garancia után
Wiesz - Dunajská Streda, nagyon korrekt, profi

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző autója? Felicia,1,6 MPi Következő autója? Kia Ceed 1.6 CRDi 120LE
Verdikt (7.6/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)