Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1,2 12V

Ha a bal lábam hosszabb lenne mint a jobb...

Nos, furcsamódon azért vettem VW-t, mert a megcélzott felszereltséggel olcsóbb volt, mint a Skoda Fabia. Ha a kuplungpedál útja nem lenne olyan hosszú, akkor tökéletes lenne az ergonómiája. Sajnos így túl közel kell ülni a gázpedálhoz, és az néha fárasztó. Nem is fárasztó, inkább fájdalmas. Borzasztó lábgörcsöket tud okozni. Mivel azonban eddig még nem volt olyan kocsim amiben ez nem így lett volna, ebben is elfogadtam. Olyannyira, hogy ki sem cseréltem volna, ha légkondi is lett volna benne. Mint hogy nem volt, vettem egy ugyanilyet, csak légkondival, 1.4-es motorral és comfortline felszereltséggel. Ha az ABS-t és a comfortline felszereltséget hanyagoltam volna, akkor annyiért megkaptam volna, mint két évvel korábban a síma 1.2-est! És megint több mint százezer Magyar Királyi Forintot spóroltam az azonos felszereltség?, és szintén akciós Skodával szemben.
Sajnos az is kiderült, hogy a gyártók hol spóroltak a kétévnyi gyártás során. Kicsit romlott az anyagmin?ség (pl. kédergumik, m?anyagok), megjelentek zörgések, stb.
A menetdinamika viszont.....nem változott. Hiába a nagyobb motor, a váltó áttételek is hosszabbak lettek. Igy azután az els? fogyasztási értékek jobbak is lettek, mint az 1.2-es motorral. Persze mostanra sikerült egy kicsit fentebb tornászni, de még most is 6 liter/100 km körül van. Izgatottan várom a nyarat, hogy a légkondícionálót szidhassam fogyasztási és szemszárazsági okokból.

- Egyéves korában kiégett mindkét tompított H7-es izzó, mégpedig egyszerre, bekapcsoláskor. Pedig mindig vigyázok rá, hogy alapgázon, vagy kis fordulatszámon kapcsoljam be a világítást, hogy minél kisebb áramlökést kapjon.
- Egy visszahívási akciót is átéltem. Az egyik f?tengely szimeringet cserélték ki, mert összeolajozta a generátor szíjat. A dolognak az a szépséghibája, hogy el?z? héten cseréltem ki az ominózus szíjat, és a szervízben kérdeztem meg a szíjméretet. Véletlenül sem kérdeztek vissza, hogy miért van szükségem rá.
- Miután eladtam a kocsit, még két izzót elfogyasztott, de most egy félév eltéréssel. Kés?bb egy féklámpakapcsolót is elfogyasztott. (Ezt is az új tulajtól tudom.) Az volt az érdekes, hogy nem a féklámpák ellen?rzésénél vette észre, hanem a computer bejegyezte hibajelként. Érdekes, nem?

Autócentrum Gödöll?.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Megbízhatóság (10) Vezetett km 32000
Előző autója? Matíz Következő autója? VW Polo 1.4 comfortline ice
Verdikt (7.6/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)