Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.4 pdtdi

Én nem csalódtam! Ennyit sem vártam tőle!

Az autót fél éve vásároltam újonnan az Autó City Szekszárd-tól.
Róluk inkább nem is írok sokat mert szélhámos egy brigád.

Az autót Perfekt csomaggal vettem meg,ezzel jobban felszerelt mint a Golfom volt. De erről majd késöbb.
Sokat gondolkodtam a diesel/benzin kérdésen, és nem is titkolom hogy ezen a nyilvános forumon is tájékozodtam a kérdéssel kapcsolatban! A döntés diesel lett, mert az autót tudatosan vásároltam, és tudtam hogy külföldön fogom használni, és itt már borul is a papírforma a kb 110.000km-es üzemanyag ár/vételár/futásidő tekintetben. (ha Magyarországon használnám az autót akkor is ezt vettem volna, mert csak 100.000ft al volt drágább mint az ugyan ilyen benyás változat(a kereskedő óriási hibája miatt) de ez szintén hagyjuk). Az autót hosszú távra vásároltam kb 3-4év, és diesel-t jobban el lehet majd adni. Nem is beszélve még a sok sok km-ről ami lesz még a kocsiba,kb 200.000ig fogom megtartani/a 3-4év!

De akkor a kocsiról!!!

Külső: A forma bejön,5 ajtó,15"os alu kerekek,a gyári 195/55/15 ös gumiktól gyorsan megszabadultam és helyette 205/50/15-ös papucsokat rakattam rá. Kívűlről nem tudok többet irni, láttatok már ilyet biztos!

Belsö: az autó belüről ok! A műanyagok nagyon kopogósak és nem tetszetősek. A kárpitok ok, csak jobb első ajtónál kopik, ami
fél év után gáz. A legmagassabb felszereltséghez sem jár itt még könyöklő,de én rakattam bele. A belső fények nekem bejönnek!
Az utastér jól variálható a csomagtérrel, így elég tud lenni, bár 90%ban 2en ülünk a kocsiba. A hátsó sor, utas vélemények szerint hosszú úton kínpad. Na én meg elöl ülök és nekem ott tökéletes.

Motor: 1.4-es diesel! 3 henger, kegyetlen hang. Nem tudom ezt nem hallgatták meg a mérnökök a fejlesztés alatt?És ez nem 1 új motor,nem új fejlesztés, és nem hiszem hogy ez a hang tetszhet valakinek is.Az erő kb 70le. Elegendő! Gps szerint a vég 178km/h. Elég! A nyomaték elég, a fogyasztás kíváló(4L)!!!

Váltó: eddigi legjobb az autóim közül! Röviden jár, pontos,két ujjal pöccingetem, nagyon rendben van

EXTRÁK: minden benne van ami kell!! tulajdonképpen ez a comfort line ice kiegészítő csomagja van benne, ami azon felül még tartalmazza a:
-bőr kormány
-el fűthető tükrök
-klima
-stb..........

Összegzés:

Ez a modell a vw eggyik legsikeresebb modellje, és ez nem is véletlen. Az autó nagyon ok, aki többet akar, az nézzen körül jobban a piacon. Az ember ennyi pénzért persze mire is számíthat.......bőr,navi,220le...??????? Azt meg úgy hívják hogy Mercedes Benz, azt meg ma megkapod 12.000.000ft ért!
A konszernitás lényege hogy az anyavállalat nem csinál magának jelentős konkurenciát(Fabia,Ibiza).. Persze ezek is remek autók, csak apró kis dolgokban különböznek, de az a bizonyos kutya itt van elásva. Részletek!!!

A szubjektív véleményem a vw egy kíváló autógyár, ám a magyar szervízhálózat nagyon jól dolgozik rajta hogy az autó eddig presztisét porrá alázza!!!!!!!!!! nagy az arc,drágák,átvágnak,stb. Igaz nem engem, az összes rágalmat a népitéletekből olvastam.

Sokszor irtam már ebbe a rovatba,de eddig nem sikerült feltenni az ítéletemet,remélem ez felkerül.

- az enyémen nem romlik el semmi.

még nem találkozott szerelővel

nem is fog

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző autója? Golf IV 1.6 Következő autója? Mercedes cls 320
Verdikt (7.4/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)