Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1,6 GTI 16v 6N2

Drága, de még így is király

Az autót Budapesten vettem a Free car kereskedésben(én hülye) (megjegyezni kívánom, hogy náluk szemetebb céggel még nem találkoztam, ha jót akarnak, kerüljék őket, ha még megvan egyáltalán.) igaz, törött volt, és már az elején látszott, hogy sokba lesz, de hát ritkaság, meg ez biztosan nem jön szembe...
mire összeállt az autó, utána rögtön megadta magát a váltója. Csere után 3000 km után ismét váltócsere. vw hiba...mondták. egyébként az autó dögös, tényleg ritka, és méretéhez képest magas felszereltségű. 2000-s évjárathoz képest digit klíma, esőszenzor el. ablak, tükör, gyári cd tár, esp, abs, asr, ....
futóműve nem kifejezetten a magyar utakra hangolt, de ezt azért el lehet nézni, hisz mégis csak egy sport polo. egyébként gsi astra, meg vti honda elbújhat mellette. városban nincs párja, iszonyú pofátlanul lehet vele közlekedni, hisz picike, befér ide-oda, ugyanakkor a motorerő, a fékek mind-mind dicséretet érdemel. aki valaha ült gti-ben, az tudja miről beszélek.
A futóműve is korrekt, gyárilag bilsteinnel szerelték, szép kétrészek BBS felnik, na meg 4 tárcsafék. Sajna ez az alkatrészárnál is mutatkozik ,ha valami kell hozzá kétszer annyiba kerül, mint más polohoz.
Görgőkre, kerékcsapágyakra feltétlen figyelni kell, ha picit is hallani hogy mozgásban vannak, azonnal cserélni!!! A kasztnira valóban igaz a 12 év átrozsdásodás elleni garancia.
Összességében bánom, hogy eladtam, mert igazi kis élményautó.

- A váltója ultra gyenge, nem is tudom hogy a vw tesztelt-e egyáltalán, vagy csak belerakták, és kész!? Az ötödikre nagyon kell figyelni, fent helyezkedik el, nem ér bele az olajba. - Ezenkívül voltak elektronikai problémák, bár a számítógépe nagyon okos, szinte mindent kiír, de ez inkább már bosszantó volt. (pl.: check engine-t ír egy hangszóró kábel szakadásra is.).egyszer kellett klímát tölteni, futóműve pedig nem igényel különösebb gondoskodást, mint bármelyik másik átlagos kocsié.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2000
Előző autója? polo Következő autója? Vito
Verdikt (6.1/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)