Autók » Volkswagen » Polo (2001-2009)

Polo 1.2 65Le First

Családi kedvenc

A kocsi 2 éve van meg nekem, szeretem, igazi nyúzásra van használva, azaz minden nap megy és nem csak a városban, hanem azért fingatom az autópályán is rendesen.
A motorja elég gyenge, autópályán keményen fel kell készülni egy el?zésre, viszont ha már felvette a lendületet, akkor megy. Garázsa nincs a kocsinak így télen le lett tesztelve mi nyikorog benne havas fagyos reggeleken. Van benne rendesen nyikorgó alkatrész. A kemény gagyim?anyag m?szerfal lehet a hibás, ami miatt a kormány tekergetésekor nyikorog, pattog a m?szerfal. (Ezt nyáron is csinálja) A B oszlopból hallottam régebben valami zörgést, az elmúlt. A futóm?vel meg vagyok elégedve, bár 50km-es (3 napos) korában úgy húzott jobbra, mint az állat. Kerékösszetartást kellett állítani rajta. Gariban meg is történt.
Motormosás után az ékszíj mocskosul csúszott pár óráig. Hatalmas el?nye a fogyasztása. Roppant gazdaságosan üzemeltethet?, viszont sok bosszantó apró hibája van. Engen iszonyatosan bosszant, hogy német autót vettem és annyi hibája van 2 év alatt, hogy rettenetes. Remélem a napokban lejáró 2 éves garanciával nem n? meg a hibák száma. A szervíz korrekt, nem tudtam nekik újat mutatni. 1 óra alatt megvolt a 15 ezres szervíz. Profi hozzáállás, garanciális hibánál nem kellett bejelenetkeznem, csak egyszer?en odavittem a kocsit és fogadtak!!!
Családi kocsinak nem rossz, csak nem kellett volna a gyárban kispórolni bel?le dolgokat. Tágas, 72 centis TV dobozban és alulétra simán belement!!! A motorzaj szerintem hangosabb, mint kellene legyen egy német kocsiban. A váltója kiválló (pontos, finoman jár)!

- -A Beta rádió alatti üres fakkban, amiben a CD lenne, ha lenne benne a perem pocsékul hámlik. Olyan, mintha vedlene a kocsi m?szerfala! Haverom poloján ugyanilyen, szóval anyaghiba lehet.
- -Tompított fényszóró ég? kiég, cserélni nem bírtam, mert gyárilag nagyon összehúztak ott benne valamit. Egy éjjel fél szemmel jöttem haza, mert ugye ez az ég? nem tartozék a gyári ég?készletben és ha lett volna sem bírtam volna kicserélni. Csavarok lazítása után 1,5 óra tökölés és sikerült kicserélni. Wowwww
- -Hideg téli reggeleken a jobb hátuljában valami zörög, de nagyon. A szervíz szerint a tankban van egy szelep, ami lezár ha fejreállok vele, na annak a lezárója zörög, szerintük típushiba, javítani nem lehet, csak kiszerelni a szelepet. (Ebbe én nem mentem bele)
- -A szell?z?b?l orbitális b?z jön, ha bels? leveg? keringetésre kapcsolok. Egyszer?en kibírhatatlan. Megoldás még nincs rá. Várom a tippeket, aki hasonlóval szenved.
- -Régen a jobb els? rugó nyikorgott, de az már elmúlt.
- -Múlt héten hajnalban arra térek magamhoz, hogy a kocsim fékez!!! Kint áll a parkolóban és ég a féklámpa! Persze nem tudtam vele mit kezdeni, mert akármit piszkáltam a féken égett minden rajta mint a karácsonyfa. Érdekes volt. Garanciában 1 óra alatt cserélték a féklámpa kapcsolóját.

Autó Széles Nyíregyháza

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Clio Következő autója? Ki tudja!
Verdikt (7.3/10)

Volkswagen Polo 2001 (2005 - 2006)