Autók » Volkswagen » Polo (1994-2001)

Polo 1.9 D

Takarékos Dodzsem

Eddig világéletemben csak benzines autóim voltak,mindig jókat röhögtem a faterékon mikor lökték a süket dumákat a dizel elméleteikről.Egy jó 10 éven keresztül hajtottam golf gti-t,boxer Alfát,és egy fantasztikus Mazda Xedos 6-ot.De idővel rájöttem hogy akárhogy is próbálkozom finoman vezetni,csak nem sikerült egyikkel sem a 9 alatti fogyasztást elérni.Igy a Xedos eladásra került,ami a vége fele elég nagy csalódás lett a japán autók részéről,mert hiába jó az elektronika ha nem birja a mechanika.(kuplungcsere 50000,váltócsere 120000+futómű gondok.Igy visszatértem a jó öreg VW technikához.Először mikor kipróbáltam marhára elment a kedvem a mazda után,mikor tapasztaltam a traktor feelinget...azt hittem hogy szétesik az egész...miután bemelegedett akkor már elég kellemes volt,főleg a nyomatéka.Elől elég kényelmes,a kormányzás már kevésbé,a váltója sem az igazi főleg a mazda után,viszont a futómű,kaszni elég masszivnak tűnik.A fogyasztása a legjobb,45 literes tankjával elmegyek simán 880-900 km-t.Lehetne komfortosabb,kicsivel halkabb,viszont előnye hogy iszonyú megbizható,takarékos kis gép...mert ugye mindenki pénzből él.

- Féklámpaizzó kiégett
- Generátorékszij csere

sógorom autószerelő Skoda_VW szervizben,de otthon csinált eddig mindent,mákom van mert VW megszállott.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1995
Előző autója? Xedos6 Következő autója? még pár évig semmi,aztán vmilyen VW TDI