Autók » Volkswagen » Polo (1994-2001)

Polo 1.4 first

Polo first

2004-ben vettem a polót és eddig csak jót mondhatok róla.
Kimondottan valami alaptípusst kerestem, ami nincs agyonextrázva, (mert ami nincs, nem is romlik el)így estt a választásom rá. Eredtileg valami kisfogyasztású dieselt szerettem volna, de ennyi betegágyat én még nem láttam az országben, mint amit a keresésre rászántam(2hónap). Így elegem lettt a f...talicskákból, és vettem egy kisfogyasztású benzinest. Nem is gondoltam, hogy ilyen jól kajál. Nyáron, 6-6.5, így tálen 7-7.5. De nyolc felett sosem volt. a legkevesebb 5.7 volt, de csak kipróbáltam (teletank utána utvonal: m3 130-al, mátrában nézelődés totyogás, szívjuk a friss levegőt, eltöltünk néhány napot, vissza 3-as fút pestig 90-el, majd teletank, 5.7 fogyasztás) Az enyém hengerenkéntis, 60 lovas/4600-nál, de nagyon jól megy. jó nyomatékos, 1000-től simén autózható, nem is kell nagyon 4000-ig forgatni, igaz nincs is értelme, fenn már nem történik sok. Óra szerint 175 a vége,és jó hosszú a váltója. 5-ösben 130-nál 3600-at forog.140-nél 3800, 150-nél 4100. Ez nem diesel, én sem értem miért ilyen hosszú, de nem érdekel, legalább jól fogyaszt. Előtte octavia 1.6sr-em volt, az 130-nál 4000-t forgott. Jó sza..ul is fogyasztott.
Mikor megvettem, féktárcsacsere+betét, b.e.kormányösszekötő-gömbfej, j.e. gömbfej, olaj+szűrő, na meg levegőszűrő, aztán ennyi (kb50ezer). Azóta csak vizsgán (15ezer) volt. Nagyon jó kis kocsi, nem nézik meg úgy mint az octaviat, de nincs is annyi baj vele(azzal volt gondom szépen-családi autó néven szerepel). Jól tartja az árát, 850-ért vettem, de bármikor elvinnék annyiért, olcsón vettem. (Céges kocsi volt, ahol dolgoztam annál a cégnél, így ismertem az előéletét újkor óta:-) )

- kuplung
- gömbfej, kormányösszekötő
- féktárcsa

maszek-a család barátja

Fenntartási költség (9) Évjárat 1999
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 120000
Előző autója? octavia Következő autója?
Verdikt (7.6/10)

Volkswagen Polo 1994