"Minőségi" vw
meséljek? .. hát.. nekem egy nagyon rossz emlék ez az autó, kb 2 és fél évet húztam le vele.. egy csepp corsából ültem át, vártam a csodát, meg is kaptam. kb 5e km után egyszerüen kezdett lemálani a 2 elsö ajtó kárpit / könyöklöje, ezeket 1x sikerült gar-ba kicserélni, de a következö megint lepergett.
kb 15e km-nél bementem vásárolni egy áruházba, kijöttem, beülök a kocsiba, nem indul.. müszerfali fények ok, motortérben látszólag semmi gáz, de nem indul. Betolni nem mertem, bevontattak a cég elé, aztán estére derült ki,hogy típushíba, szar a gyújtáskapcsoló.. (egy ismerös seatja szintén hasonlóan nem indult be teljesen random)
Megint nem mondok újat azzal,hogy teljesen spontán leállásokat generált a legváratlanabb helyzetekben, megoldás az 5-10e km-ként tisztitandó levegömennyiség szabályzó.
Az pedig teljesen megszokható,hogy az izzók kb fél évet bírnak ki, ha kibírnak. A klíma/generátor ékszíj olyan 50e km-nél elszakadt, bár ennek 70%-ban én vagyok az oka, rámentem egy kisebb köre, kb 5km/h-val, csak mint kiderült, a szíj alulról teljesen védtelen és majdnem a legalacsonyabb pontján van a kocsinak.
Ugyan nem konkrétam a kocsi hibája, de a késöbb beleszereltetett rablásgátló is naggyon sokszor megszívatott, egyszer a váci uton blokkolt, reggeli csúcsban.
Hogy jót is mondjak a kocsiról, a motorja végülis türhetö volt a 75lóhoz képest, de kb ennyi.. Soha többet VW!
UPDATE 2007.11.
Időközben felötlött még néhány emlék a kocsiról, kb 2x még garban sikerült kicserélni a flexicsövet a leömlő és a kipufogó között, mert folyamatosan elrepedt. Szerviz szerint tipushiba.
A kocsi nagyobb esőben beázott, elöször nem hittem el,h milyen viz csöpög a gázpedálra,aztán nagyobb viharban közlekedés után már fel se tünt a vizes cipö.
- gyújtáskapcsoló - 15e km
- légmennyiség szabályzó - teljesen random, kb 10x lett tisztítva
- izzók - pár ezer km-ként, folyamatosan
- kuplung teljes csere - 90e, hálisten már nem nálam
- sok sok apró, nagyon idegesítö problem
vw lukács, vác
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Opel Corsa 1.4 Joy | Következő autója? | Toyota Corolla 1.4 HB 2004 |
Verdikt | (3.5/10) |