Megérte autó
Bár full fapad (first), mégis kielégíti az igényeinket. Meglep?en fürge lett az utóbbi id?kben, gondolom az alacsony gördülési ellenállású gumik (Continental EcoContact EP), a fogyasztáscsökkent?nek (http://www.eco-tak.com/hu/index.html) és a súrlódáscsökkent?nek (http://www.energyrelease.com) köszönhet?en. (Tudom, nem ez kell az autóba, de ett?l megy és nem fogyaszt.) A fogyasztása 100-nál 4.9, 130-140-nél 6.3, városban nyáron 5.5, télen 6.5. Sajnos kin?ttük, mert a gyerekek a gyerekülésben nem férnek el mögöttünk. Csak 10 centivel kellett volna nagyobbra tervezni...vagy öttel...persze akkor Golfnak hívnák, amit igazán nem is értek, hisz csak pár centi és pár milla van a két autó között, mintha nem lett volna elég átgondolt a típusok közötti méretváltás.
A féklámpa-kapcsoló évente meghal, általában a garancia letelte után 3 nappal :-(
Nagy égés volt 35.000 km-nél betolni a Porsche Hungáriához, mert a gyújtáskapcsoló meghalt... Azt mondták, sajnos ezt nem a VW gyártja, hanem valszleg a spanyolok. Mondtam, hogy akkor vegyük le a jelet az elejér?l és tegyünk rá Seat-ot, adják vissza a vételár 1/3-át, mert ez így legalább annyira sz*r.
A hátsó izzók rendre kiégnek, de gondolom a gagyi min?ség miatt. Eleinte az els?kkel is ez volt a gond, de aztán vettem Megalight Plus-t és azóta csak kétévente cserélem, nem hathavonta és még a fénye is sokkal jobb.
Nagy trükkökre nem képes az autó és a szervótlansága is kellemetlen izomgörcsöt okozott amíg a gyári gumik voltak rajta. A váltó pontos, a kuplung kényelmes. A f?tés b?ven jó, egy hibája van: csak sz?k határok közt lehet állítani a középs? szell?ztet? irányát, cserébe viszont nagyon esztétikus a m?szerfal.
Összességében nagyon jó autó, ha arra használod, amire vetted és nem várod, hogy kamionná vagy sportautóvá alakuljon a kedvedért.
- Féklámpa kapcsoló (évente) - 4.500 Ft
- Gyújtáskapcsoló (35.000 km-nél) - 38.000 Ft
- Hátsó ablakmosófolyadék csöve (télen, az én hibámból...nem tettem bele fagyállót)- 0 Ft (csak össze kellett dugni)
- Hátsó izzók (féklámpa, helyzetjelz?) rendszeresen (negyedévente)- aprópénz, csak bosszantó kicsit
- Bal els? ablakemel? karja (5 év után nyáron, a túl sok használattól) - 0 Ft (visszacsavaroztam és kész)
Berta-Vadász Autócentrum
www.bertavadasz.hu