Az ezüst dudu
2 évesen került hozzám az autó kisebb váltóhibával. A szakszervízben háromszor cserélték a váltó szimeringet, az olaj folyton elfolyt mellette. Az autó ettől függetlenül a mai napig biztonságos, a kemény váltástól eltekintve kényelmes. Hibája, hogy teljesítményéből adódóan klima nélküli, ami a nyári hőségben igen kellemetlen a pesti dugóban. Fogyasztása alacsony, ellenben fenntartási költsége cseppet sem olcsó. Márkaszervízben 60e km-es szervíz 64e Ft volt! Ezután már nem gondolkodtam a 90ezres nagyszervízen. Ami nagyon pozitív, hogy a gyári akkumulátor dacolva a szélsőséges időjárásnak még mindig kitünően működik a kocsi 7 éves kora ellenére. Az izzócserék (H7 és H4) nálam is folyamatos problémák, de betudtam a rossz minőségű utaknak. Hosszú távon nem túl kényelmes, de városi viszonylatban igen kedvező a parkolás pl., persze szervókormány hiányában szépen ki lehet combosodni a kisautótól. A csomagterét maximálisan ki tudtam használni, akár 2 bringát és táskákat is be tudtam pakolni, azért ez egy kiskocsinál nem olyan rossz!!!
Szóval, aki kispénzű és nincsenek túl nagy igényei, annak ajánlom. Bár én ennek szellemében váltok inkább a megbízhatóbb Yarisra.
- Váltó, folyamatos izzócsere, zár egyszer szétesett, kormány időnként kattog kanyarodásnál, hangos a motor
VW Kereskedés Gödöllő
Zenyik Róbert, Budapest