A kék szépség
Elsőre beleszerettem ebbe az autóba,egyrészt a színébe(tengerkék),másrészt az autó formájába.Nekem a mai napig ez a legszebb Polo!Az eleje nagyautós,elegáns,hátulról nézve pedig sportos.Igaz ez egy 60 lóerős modell,azért ezt a kasztnit megfelelőképpen mozgatja,de inkább csak városban.Előzéseknél például erre érdemes odafigyelni és visszakapcsolni.Igaz én már autópályán mentem vele 170-el is,ami egyben a végsebessége is.Sajnos szervokormány és klíma nincs benne,az elöbbi parkolásnál azért jól jönne,az utóbbi hiányát pedig nagyon nehéz elviselni nyáron 40 fokban.Az autó viszont cserébe nagyon megbízható,nem szervízigényes,igaz 10ekm-enként olaj-és olajszűrőcsere,de ezenkívül másra nem kell költeni.A fogyasztása lehetne kevesebb is,nekem átlagba 8 litert eszik,igaz most a motorfelújítás után érezhetően kevesebbet eszik az autó.Az autó futóműve szerintem nagyon jól eltalált,a 185/55/14-es gumimérettel pedig tökéletesen fekszi a kanyarokat is.A belső ajtókárpit sajnos nagyon gyenge minőségű,folyamatosan "hámlik" le róla a műanyag borítás,de nemrég ültem egy 5 éves Golf GTI-ben és abban is ugyanúgy hámlott az ajtókárpit.
- elektromos ablakemelő mindkét oldal(gyári szerkezet motorral 150eFt) - gyújtáskapcsoló betét-2eFt - akkumulátor-az eredeti akksi 7 évig bírta - elég gyakran kiégő első fényszóró izzók - 2010.július - újra ablakemelő mechanika csere,most csak a baloldalon,bontóból szereztem,13eFt - 160000km-nél,komplett motorblokk felújítás,az összes olajat felnyomta a levegőszűrő házba.Cserélni kellett a dugattyúkat,hajtókarcsavar-és csapágy,gyűrűsor,hengerfej tömítés-és csavar,szívósortömítés,kipufogósortömítés,hidrotőkék. - És még cserélni kell most a rezonátorcsövet,sajnos egy kicsit sérült. -
Találtam egy megbízható szerelőt,aki szervizeli az autómat,nagyon meg vagyok vele elégedve!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Polo 1.0 1994 | Következő autója? | i30 |