Autók » Volkswagen » Polo (1994-2001)

Polo 1,4 First

180Km/h 60Le...ja és 6 liter :)

Nos mikor elindulok ezzel a kis csöpp autóval és sunyi vezetési módommal egy piros lámpánál beállok egy Suzuki Ignis (90Le) vagy egy Suzuki Swift 2 (90Le) vagy akármely új 110Le-s TD autó mellé akkor átkuncognak, hogy mit akar ez a kis polo-s. A lámpa sárga motor felbőg kerék csikorog 1-esbe, 2-esbe ismét megcsikorog és nevetnek hogy na ez akart engem leelőzni? :) Egyszer csak megjelenek mögöttük és gyengéd villogással jelzem, hogy menjen előlem :) Ekkor próbálják érthetetlenül elemezni, hogy mi ez az autó? Nézik a kipufogóm......nincs sport dob se semmi. Se alufelni se semmi tuning sőt barátnőm mellettem ülve nézi a másik autó sofőrjét, hogy miért néz furcsán :) Gondolom ilyenkor a másik autós hazamegy és ránéz, milyen lóerős ez a kis polo. Mikor meglássa, hogy 60Le akkor ismét elgondolkodik :) Nos a váltás kicsit parasztos: 1-es szinte ugrik kerékcsikorgatás nélkül nehéz elindulni főleg a nem a legjobb váltórendszerrel. Itt max 40Km/h a sebesség. 2-esbe ismét ránt egyet itt 80Km/h a végsebesség. 3-asba már kellemes itt 120 a végsebesség. 4-esbe még mindig húz itt 160-ig ki lehet húzatni. És 5-be szinte már csak spórolunk üzemmód de képes 180-ig elvánszorogni. És ha emelkedő jön nem lepődik meg max 160-ig esik vissza a tempó ami persze emelkedő függő de itt szoktak elég sokan meglepődni :) Ennél a sebességnél már nem a legstabilabb az autó szinte mindenhol megfigyelhető a rezgés ami persze az én occsó gumimból adódik :) Fogyasztás 4 személyel 140-es fix tempóval kb 6 liter. Városban 2-esbe indulva utána 4-esbe váltva se több.
Csak egy fajta benzínnel tankolom Evo Neo és csak Castrol 10-40-es motorolajat adok neki 8000Km-ként. Kb így hajtom mióta megvan (4-éve) és teljesítmény csökkenés vagy károsodás még nem jelentkezett.

- Csak a szokásos kötelező alkatrészek + hátsó fék berohadt 140 000km-nél ami csapágyhangot (búgó) eredményezett de miután lecseréltük a fékeket a hang megszűnt. 150000km-nél Termosztát csere ami kicsit megtréfált :) Kuplung csere megvolt de mert csak ingyen jutottam egy komplett szetthez amúgy nem lett volna szükséges.

Fenntartási költség (6) Évjárat 1999
Előző autója? Következő autója? Valami terepjáró az útviszonyok miatt :)
Verdikt (6.4/10)

Volkswagen Polo 1994