Autók » Volkswagen » Passat (2010-2014)

Passat 1.6 CrTdi Comfortline

Elegáns

5 évesen 75 ezer km-rel vettem. Beszámított bácsiautó (ami nincs, mint tudjuk de néha mégis). Újszerű állapot, 1 újrafényezett ajtó, eredeti Pirelli P7 gumik, átlagosnál kicsit jobb felszereltség a Comfortline-hoz képest (Pl. RNS 315 navi)ennyi. 105 lovas 1.6 CrTdi motor, de a "rövid" 6 sebességes manuális váltóval elfogadhatóan megy. Igazi családi autó. Kényelmes, nagy csomagterű, nagyon keveset fogyaszt, és kényelmes annak, akinek nem hiányzik a bőrülés és a 4 karika az orráról. A navit a márkaszervizes 75 ezres ajánlat helyett baráti 20 ezerért frissítettük új Nyugat Európa térképpel. Ha megállok, általában drágább kocsinak gondolják, és azt hiszik, hogy új, ráadásul sokszor az első kérdés: Ez az újabb CC? :). A gyári gumik 100.000-nél érték el a 4mm-t, és - a 2011-es DOT miatt is - lecseréltettem őket. Olajfogyasztás nem mérhető. Az előző VW szériákhoz képest kopás nincs az utastérben, talán a bőrkormány felső része kezd fényesedni. Zömében Budapesten használom, és hétvégén egy-egy vidéki esetleg külföldi úton. Hibák? Nem igazán voltak, műszakira kellett 2 szilentet kicseréltetni az első futóműben, ennyi... Egy extrát hiányolok, az ülésfűtést. 2 VW 2 Skoda és 1 Seat után nem akartam VW csoportos autót, de nem bántuk meg. Mindig azt mondom, több igazán nem kell Magyarországra....

- 2 szilent az első futóműben.

Márkafüggetlen szervizÜgyesek, rendesek, jól dolgoznak, értenek a VW-hez.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2011
Előző autója? Jetta V Következő autója? Arteon