Az "új Passat" visszafejlődés
Egy B6-os Passatból ültem át, amivel több mint 150 ezer km-t tettünk meg együtt. Az előző Passatommal szerzett jó tapasztalataimmal a hátam mögött(imádtam az autót) rendeltem meg az "új" Passatot.( http://nepitelet.hu/autok/volkswagen/passat_2005/paszikaaaa/ )
Sajnos az új csalódást hozott. Össze-vissza hangoztatják, hogy ez új Passat, de a francokat. ( Persze ezt már vételkor is tudtam.) Ez csak egy ráncfelvarrás.
Összehasonlítva a régivel:
negatívumok ( van sok...):
1: Ülések: hihetetlenül kényelmetlen nekem a vezető ülés. Nem tudom, hogy hogy tudott ennyit visszafejlődni.
2: Kárpit: amilyen jó volt az előzőben az anyaga, itt olyan f*s. Könnyen koszolódik, de nehéz tisztítani, ha hozzáérek, nem olyan puha plüss, mint az előző, hanem mint egy kis kategóriás autóban.
3: A középkonzolról a 2 db jól használható tartót megszüntették, lett helyette egy analóg óra, ami szép, de praktikum terén sokat léptünk így vissza.
4: Motor. Talán a legnagyobb csalódás. Azt hittem, hogy az 1.9 PDTDI 105 Le-e után ez hasítani fog. Szinte rosszabbul megy. Köszönhetően a részecskeszűrőnek-gondolom. Sokkal halkabb, nálam ez is negatívum, szerettem a PD diesel kerregő traktor hangját ( szerintem ezzel egyedül vagyok :))
5: alapfelszereltség továbbra is gyatra, 8,5 milliós alapárban nincs benne a tempomat, manuális a klíma, és nincs multikormány---SZÉGYEN!!!
6: az ajtókon a könyöklő bazári puha műanyag. Nem tudom, hogy ki volt a felelős a VW-nél az "új" Passat anyagválasztásánál, de seggbe rúgnám. Ha meg kiadták neki, hogy spóroljon, akkor üzenem a VW-nek, hogy ha már spórol, vigye lejjebb az árait!
Előnyök:
1: ülésdöntés a csomagtérből Mazdásan karakuri rendszerű.
2: hihetetlen alacsony fogyasztás ( 6,2 úgy, hogy nyomom neki és még bejáratós)
3: tetőablak jó.
4: rezonancia csökkent (hanggal együtt)
5: 6. fokozat
Eddig nem ájultam el tőle. A régi még szebb is volt. Abba szerelmes voltam, ezt csak használom. 9,5 milliót nem ért meg.
- --- idáig semmi ---
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2012 |