Tipikus Cégautó
Az autó egy Passat Sportline 2.0 TDI 170 lóerővel és DSG-vel. Nagyon szeretem. Amikor autót szerettem volna, szinte mindent megnéztem ebben a kategóriában, bármire nyitott voltam, csak nagypapás Passat-ot nem akartam venni. Végül elmentem egy kereskedésbe, ahol beültettek egy kívül barna, belül "kávé" színű autóba. Szerelem volt első látásra: nekem is ilyen kellett. A beltér gyönyörű, kívülről így sportline-ként annyira nem is vészes.
A motor tűrhető - kicsit többet vártam - de a váltó csodás. Vezettem már több automata váltós autót, de szerintem mechanikailag a DSG a legjobb, Bár hirtelen gázadásra kb egy másodpercet késlekedik. Normális vezetésnél egyáltalán nem lehet érezni a működését, csak a fordulatszám mérőn látni hogy történt valami.
Talán egyetlen dolog van benne, amit egy kicsit sajnálok: A sport futómű 15 mm-el le van ültetve a normálishoz képest, így sok helyen vigyázni kell, nehogy fennakadjon, illetve a csodálatos minőségű magyar utakon lerázza az ember veséjét... De hát nem ide lett tervezve...
Röviden összefoglalva mindenkinek csak ajánlani tudom, aki egy nem túl feltűnő, de a mindennapokban nagyon jól használható autóra vágyik.
- A jobb első lámpabura már új korától beázott, párásodott. Garanciában cserélték.
- Egyszer kb. 30.000-nél kigyújtotta a légzsák hiba lámpáját. A szerviz szerint valami központi érzékelő ment tönkre, és sajnos 2 hét volt amíg megjött a cserealkatrész. Nem volt valami megnyugtató két hétig rosz légzsákokkal vezetni:(
- Ezt is cserélték garanciában.
Flottakezelő mindent elintéz
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2008 |