Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat Variant 2.0 PDTDI DSG

Sikerült fokozni az érzést a DSG-vel

Korábban írtam már sok jót a Passat-ról, ezek apropója az új autók voltak, mint limuzin, majd a család kedvért variant 2.0 PDTDI. Csak azért, hogy ne kerüljek az ítéletek kukájába egy két szó az előző ítéleteimből. Lenyűgöző dinamizmus jellemzi a motort a belteret illetően pedíg, mint egy lakás. Húzósabb távokon sem zsibbad a derekad és a gyerekek sem érzik magukat kényelmetlenül, elfér a lábuk és minden játékuk amit bezsupponak maguknak. Bár a Varianthoz kaptunk szériába tetőcsomagtartót, eddíg még nem sikerült kipróbálni, mert a csomagtartó mindent elnyelt. A legfrisebb szerzeményem ugyanaz, mint a korábbi (Variant 2.0 PSTDI ) csak DSG váltóval. Bevallom nem hittem el, hogy kivitelezhető a manuális váltás automatikával történő fokozatmentesítése, de egy próbaút után meggyőztek. Gyermekkoromat idézi a váltó, mint régen a vidámpark dodgemében csak nyomom és gurúl, gyorsúl, lassúl és e közben semmi érezhető váltás. A szervizesek elmondása szerint ezt két kuplungtárcsa oldja meg, mellyek közűl az egyik folyamatosan dolgozik. Nem biztos, hogy pontosan megértetem, de nem is szükséges, elég nekem, ha ezt az érzést nyújtja. És még egy dolog. Extraként rendelhető volt a kormányról vezérelhető váltó. Ezt sem értettem, de megrendeltem. Hát ez csúcs. Megrögzött F1 rajongó vagyok és ez most már nem csak az ottani pilóták kiváltsága én is tudok váltani a kis + illetve - gombokkal akkor és úgy ahogy én szeretnék. A váltó elektronikája ilyenkor is figyel rám és nem engedi túlpörgetni, vagy alacsony sebességnél példáúl hatodikban gördülni de normál körülmények mellett mégis enyém a váltás joga. Összegezve a VW-nak sikerült fokozni az érzést. Remélem most már leállnak a fejlesztésekkel, mert nem fogom bírni az autó cseréket anyagilag, de majd legfeljebb spórolunk. Csak így tovább VW !!!

- Eddíg semmi, de az előzővel sem volt semmi baj.

Porsche Buda ( Nem olcsó, de szakértő banda. Amióta átépültek az emberek is új lendületet kaptak. )

Fenntartási költség (6) Évjárat 2006
Előző autója? Passat Variant 2,0 PDTDI Következő autója? Nem cserélem egyhamar.(Azt hiszem )
Verdikt (8.1/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)