Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2.0 PDTDI DPF Highline

Olyan se íze, se bűze autó.

Jól megy, keveset fogyaszt, vezetési élmény nincs, ülések kényelmetlenek, oldaltartásuk minimális (Comfortline ülésekről van szó), műszerfal, középkonzol, oszlopburkolatok zörögnek-recsegnek (néha még jó úton is), utastér kidolgozása-összeszerelése kiváló és masszív hatást kelt, felhasznált műanyagok nagyon silány minőségűek, (pedig ABS-műanyagról van szó na de mindegy, attól még lehet szar), az elektromos kézifékre szavakat nem találok hogy mekkora baromság (aki azt mondja hogy jónak találja az bizony hazudik), kormányszervó minimális-jóformán nincs, 6 sebességes váltó finoman megy és rövid utakon jár, áttételezése hosszú, kuplung kellemesen lágy, fékek nagyon hatékonyak és tartósak, futóműről annyit hogy a létező összes szilentje recseg-ropog és rövid idő alatt kiverődnek-elhasználódnak, futóműalkatrészek alulméretezettek, utastér zajszigetelése átlagos, karosszéria kidolgozása kiváló, fényezése tartós. Motorjáról (ez egy 2 literes, 8 szelepes, 1 vezértengelyes PDTDI): szinte alapjárattól terhelhető, rugalmas, nagyon dinamikus és nyomatékos, könnyedén mozgatja az 1.6 tonnát, fogysztása kedvező. 2000-es fordulat fölé soha nem érdemes pörgetni, abban a tartományban már minden lehetséges dinamizmus mutatkozik. Elektronikával nem volt gond, minden kifogástalanul működik. A szervíztapasztalatot 8-ra értékelem, mert viszonylag könnyen lehet barkácsolni az autón legyen szó légszűrő vagy akár fődarab cseréről. Minden adja magát csak az alkatrész árak magsak. Amit még megemlítenék erről az autóról az az hogy az előző típushoz képest nagyot esett vissza. Ebbe beleértem mind a műszaki, kényelmi és tartóssági fejlesztéseket. Lényeg a lényeg: nem ítélem el az új Passatot mert én is szeretem ezt a típust valamilyen szinten, meg felhozható vele kapcsolatosan egy-két pozitívum is, de azért volna mit csiszolgatniuk a wolfsburgiaknak rajta.

- Nem romlott el semmi.

Saját szervizem van otthon, minden munkát én végzek rajta.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2006
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 22000
Előző autója? Octavia 1.6 Ambiente Következő autója? Nem érdemes váltani, minden mai autó egy ipari hulladék.
Verdikt (5.5/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)