Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2.0 PD TDI

Nu erre nem számítottam ;))

Röviden összefoglalva jónéhány autóm volt már, de ez a Passat és a vásárlás körülményei is komoly meglepetéssel értek fel. Indult onnan, hogy jó magyar szokáshoz híven mielőtt vesz egy új autót az ember körülnéz, hogy mit lehet kapni a piacon. Nekem nem voltak márkafüggő elvárásaim, mert szerintem lehet egy autó német vagy japán, ha az igényeimnek megfelel és tetszik akkor megveszem. Bejártam kb 10 márkakereskedést és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az általam megálmodott autó (egy listában összeszedtem, hogy mi legyen benne) egyszerűen 10 mft alatt nem létezik. A másik furcsa dolog pedig az volt, hogy "tisztelet a kivételnek!", de a 10-ből 7 márkakereskedésben, amikor a részletekről kezdtem érdeklődni, vagy bután néztek, vagy volt ahonnan meglátva az általam összeállított listát szabályosan elhajtottak melegebb éghajlatra... Nagynehezen, a lista utolsó eleméhez is nyakamba vettem a várost és elindultam a Porsche Pest-be. Elsőre az audi szalonba estem, be de amikor rövid beszélgetés után kiderült hogy márkafüggetlen vagyok az üzletkötő srác javasolta, hogy sétáljak át a kollegájához a VW-szalonba, mert amit én szeretnék az ott van. (meglepő, de itt működik az egy cégcsoport egy csapat?!?!) Mire átértem, a kollega az ajtóban várt. (az állam meg a földön... pozitív irányban) Asztalhoz leültünk, lista átad, kollega kattogtat a számítógépen és érkezik a válasz: ár 8 Mft, feketében, ezüstmetálban vagy fehér raktárról 4 nap (hétvégével együtt) ha más színben kérem akkor papíron 4 hét (viszont biztosítot, hogy két héten belül meglesz az autó) Megmondom őszintén levegőt nem kaptam, profizmus, -2 MFT, 4 nap. Ami megdöbbentő volt, hogy nem akartak átverni, azt kaptam amit kértem. Az átvételkor pedig még bejött egy szervizes srác is aki elmondott egy pár okosságot. Például, hogy minek hol van a biztosítéktáblája (ezt azért érezte lényegesnek, mert ha valamelyik biztosíték el akar menni akkor az az első 100 km-en elmegy és tényleg egy mozdulattal cserélhető, utánna ezt el is felejthetem ha nem piszkálom az elektromos dolgokat), vagy hogy 1500km-ig nem reklámozzák ugyan, de 4200 as fordulat felett az elektronika leszabályoz "kicsit" és még azt is megmutatta, hogy a plafonkárpit szétbarmolása nélkül hova köthetem a radardetektort...) Mindezen hosszú rizsától függetlenül azért még mindíg tartottam az autótól, a jó magyar "nem lehet ilyen mázlim" alapon... Másnap kiscsalád az autóba és nagyképűen tettem egy kijelentést, hogy most kiautókázunk egy tank gázolajat. bő félnapos ide oda vezetés város/pálya vegyesen és 700 km után feladtam, mert még negyedig volt a tank. A kényelemről meg annyi, hogy nem fájt semmim, nem láttam rózsaszín foltokat a falon a műszerfal miatt és nem fújta ki a szemem a ventillátor vagy a klíma (ami éppen ment)
A lustasággal kapcsolatos véleményeket pedig abszolút nem osztom... az igaz, hogy az én autóm nem automata hanem kézi váltós, így bármilyen helyzetből egy pillanat alatt felszedetem vele az aszfaltot. 10.000-nél még megkapja a PBox-ot és közúton nem lesz ellenfele.

Az autó csak annyira meggyőző, hogy mióta megvettem már az egyik haveromat is rábeszéltem egyre (megvette - örül), a szülői ház pedig most készül feladni az opel archívumot...

- - belső világítás, esőérzékelő - de mint utólag a szervízben kiderült valami szériahiba lehet, a tető kárpitba rejtett test csavar fellazulása (a szervíz kb 2 perc alatt javította és nem kértek érte semmit...)

Porsche Pest

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Supra Következő autója? VW
Verdikt (8.7/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)