német középosztály
Első kocsim volt, megtetszett ez a B6 sedan.
A dieseles motort alapból elvetettem a műszaki hibái miatt illetve, éves szinten 10-12 ezer kilométert megyek a kocsival, ezért belefért a benzines fogyasztásilag a költségvetésbe.
5 éve van nálam, 192.000 km vettem és most van benne 266.000 km.
Típushibái ennek a B6 szériának, hogy a kétzónás digitális klíma vezérlő motorjai képesek elromlani, ami azt eredményezi, hogy némelyik helyen nem a beállított hőfok fog jönni. Ezek az alkatrészek kevés pénzért orvosolhatóak , csak az ember találjon egy szakit aki lebontja a műszerfalat és megkeresi a bűnös vezérlő motort.
Összességében jó kocsi, aki ilyen kocsin töri a fejét 2020-ban az nézzen szét a piacon rendesen, mert ha gazdátlan autó volt akkor bele lehet nyúlni. Bontott, használt alkatrészek mindenhol vannak hozzá.
A 116 lovas benzin motor megbízható, nem egy gyorsulóbajnok de elvisz ide-oda,
Ausztria - Magyarország utat többször tettem meg vele, baj és hibamentesen.
Amit szerettem benne:
- Lehajtott üléssel a csomagtér nagy volt.
- Ha az ember nem vin diesel módjára közlekedett 6,5 literes fogyasztással elment.
- belső tágas tér, elől hátul
- A-ból B-be elvitt úgy, hogy nem hagyott cserben egyszer sem.
- Közép osztályú minőség elérhető áron.
Amiket nem szerettem benne:
- A benzines motor, gyenge ehhez a kocsi tömeghez, előzéseknél meg kell gondolni,
hogy mikor kezdjen bele az ember.
- Az alkatrészek árát megkérte a márka, de ha a kocsi megkapja a legjobbakat nincs vele gond.
- inkább azokat írom amiket cseréltem ,mert a használat és a kilométerek a kopóalkatrészek cseréjét eredményezte.
- - féktárcsa, fékbetét, elektromos féknyereg.
- - vezérélés
- - ajtózárak