Maga az autó jó!
A passat önnállóan egy tökéletes autó, hibát kő kemény munkával se lehet találni rajta. Nagyon jó a TDI, autópályán érzi igazán jól magát, ilyenkor a fogasztás nagyon alacsony, hangja nincs, és bármilyen sebességnél ha odalép az ember megindul (ha a megengedettet nézzük). Az ülések is jók, nekem a hosszú utak meg se kottyannak, ebből persze a jó futómű is kiveszi a részét, a DSG váltóval egyetemben. Könnyű az utazás nagyon.
Összerakottsággal nincs problémám, az illesztések pontosak, és kívülről jól néz ki minden burkolat. Az, hogy mi van alatta egyenlőre nem érdekel.
Felszereltségi szinten a Highline csomagban sok sok hasznos extra benne van, így együtt olcsón. Ha egy Trendlineból kéne összehoznom a nekem megfelelőt jóval drágábban jönnék ki. + a króm extra a highlinehoz nagyon tetszetős.
A szerviz viszont alapprobléma. De ez mindíg is így lesz az országban. Joggal szídják a szervizeket, nekem is megvan a véleményük róla, de meg kell jegyeznem ez minden márkánál így van. Nem küld embert se a Toyota, se a VW, se senki, nem "gyári" emberkék dolgoznak. Az egész magyar szervizhálózat brutálisan rossz. A BMWnél hülyének nézik az embert, a Reálszisztéma azt se tudja mi az a Lexus, a Toyotások pökhendiek, a Hondások tönkreteszik az autót, a Porsche H nem ért hozzá, a Peugeot meg szétszedi az autót és selejtekre cseréli ki a kivételesen jó alkatrészeket. (sok autóm volt már, tapasztalatból írom)Sajnos jó szervizt elég nehéz kifogni...
Hogy milyen a "külföldi" szerviz arról meg szerintem nem igazán tehetnek az autógyárak.
De ettől még maga az autó jó! Sőt, nagyon jó!
- Itt nincs gond.
Itt már van!