Luxusbeütéses taxi
Taxiként használom, teljesen céges, a cégnél csak ilyen autók és Touranok vannak (szerintem kitalálható melyikre gondolok). Nagyon elégedett vagyok vele. Ömlenek bele a kilóméterek, és a kemény használat mellett is kiválóan működik, és a hirtelen öregedés jelét sem tapasztalom rajta. Egy dolog van amit nem szeret, de azt a hibalistába leírtam.
Az utasok mind elégedettek eddig, mint már egyik megszólaló írta; "olcsóbb mercedest" látják benne.
Motorról nincs sok mesélnivaló. Városban tökéletes, amúgy meg előzésnél a nyomaték miatt rakéta, és relative nagyon keveset fogyaszt.
Múlthéten összetörtem, szendvicsbe kerültem, főleg a hátulja kapott rendesen, de az eleje is sérült eléggé. Javításnál tartunk.
- Semmi.
- Kopásügyileg:
- A kuplungja nagyon nem szereti ezt a városi használatot. Szerintem inkább utazóautónak van tervezve. Városban is persze el lehet közlekedni vele, de így hogy 99%ban városi forgalomban és dugóban használom nem szereti a körülményeket. A kuplungot eszi kicsit. De ígyse vészes, csak megjegyzem, hogy gyorsabban kopik.
- Másik a futóművel van. Konkrétumot nem tudok írni, csak a szervizben említette az egyik ott dolgozó, hogy a futóműben valami speckó anyagot használtak valamelyik alkatrésznél (nem akarok konkétumot írni, mert nem tudom pontosan). Na most ez az anyag-alkatrész olyan, hogy normális esetben soha se kellene cserélni, míg más autóknál kell. Viszont ez az alaktrész nem a budapesti utakra van tervezve, így sajnos magyarországon elkopik, és igen húzós ára van. Szumma: ha valaki jobb utakon (pl pályán) használná főleg, annak sose lesz gondja vele, aki meg csak városban mint én, annak be kell kalkulálnia ezt a plusz költséget.
Porsche Pest, Fáy Utca
A szervizköltségek drágábbak mint a kategoriatársaknál, de ez szubjektív véleményem szerint a jobb minőség következménye.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Oktavia | Következő autója? | Vagy megint Ez, vagy Touran. |