Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2.0 PD TDI DSG Highline

Kényelem kedvelőknek

Kedves munkaadóm volt olyan jó és meglepett ezzel a VW olajkályhával. Az autó csini és azt kaptam tőle amit kívülről is ígért, tágas, kényelmes és jó vezetni. A hosszú tengelytávnak és az igényes futóműnek köszönhetően nagyon kényelmes autó. Korábban azt gondoltam hogy az automata váltó csak az amerikai háziasszonyoknak való, akik képtelenek megtanulni a 3 pedál használatát, tévedtem. A 6 sebességes dupla kuplunkog DSG automata úgy vált mint az álom, az első 3 nap után a kormányon elhelyezett a ´la F1 gombokkal nem is piszkáltam bele a munkájába. A motor is ok, elfogadhatóan fogyaszt és kellően dinamikus. Simán viszi 200ig a kasztnit, csak az olaj ugye... Tényleg zabálja 10.000km/l lecsúszik, de ezért kár kárhoztatni. Még a szintetikus cucc sem nyomja meg a fenntartási költségeket szignifikánsan. Viszont a szervízszla az igen. Borzalmas magas összegeket szlaznak a kocsi normál karbantartásáért is (350.000 80.000km-nél). A kocsi elejének enyhe törése (mondjuk bixenon kanyarfényszóró csere) simán 1 milka. Az sokk.

Viszont ha valaki nem veri szét, a vételárért egy kényelmes, tágas és elementálisan felszerelt autót kap. A highline bőr sport ülései és a dynaudio hifiért külön megéri.

Összeségében tudom ajánlani, de egy tuti VW szaki az nem árt ha van a közelben.

- Futómű javítás, motor vezérlés beállítása garanciában, többszöri futómű hangolás gumikopás miatt (szintén gari)

Óbudai Autójavító, Porsche M5

Fenntartási költség (5) Évjárat 2006
Előző autója? Nubira 1.8 CDX Következő autója? egyelőre marad
Verdikt (6.4/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)