Ideális, modern családi és céges szépség
Céges autóként kaptam 5 hónaposan Németországban kizárólagos használatra. Minden nap használom cca. 6 hónapja, de igyekszem vigyázni rá. Gyorsan meg lehetett szeretni, csak szokni kell a méreteit. Szinte benne lakom néha. Semmi rossz tulajdonságot nem tudok mondani, jót annál többet. Rossz csak annyi, hogy hidegen a motor, ha megállok lámpánál, érezhetöen rázza a kasztnit néhány másodpercig. De csak addig, míg el nem éri az üzemi höfok közeki értéket. Gyorsan elmúlik, csak szokatlan, azért említem. A másik gondom, hogy szerintem a bal hátsó gumi ( nyári 215/55 R 16 DUNLOP SPORT) rendellenesen hangos, zúg. Most fogom megnézetni, illetve téli gumit feltenni. Remélem, csak a gumi hibája vagy kiegyensúlyozatlansága.
Egyébként csak jó tapasztalataim vannak a kocsival. Helykínálata ( én 197 cm, 110 kg) és 4 utassal, nagy táskákkat is teljesen kielégítö, utas- és csomagtér egyaránt. Gyakran utazok így vele Magyarország és Frankfurt között. Menettulajdonságait is nagyszerünek tartom, csak a gyarlóság mondatja velem, hogy a 170 lovas verzió maga lehet a mennyország. A fogyasztást illetöen: a gyári vegyes 5,9 l/100 km-t nem tudja produkálni, ( talán egyedül és max. 120-ig) de úgy nem szoktam járni. Nem tudom, hogy milyen terheléssel értendö a gyárilag megadott adat? Àtlagban az említett max. terheléssel hosszú távon és gyakran tartósan 160-180-nal szerintem dicséretes 7,3-7,6 l között fogyaszt.Városban, tempósan gyorsítgatva, szinte mindig üresen autózva 7 l körül kér. Fék, mint az atom. Lemezes navis rádió (RNS 300) van benne, MP3 is lejátszható. Fél hangerön sem lehet hallgatni, mert leszedi a hajam a zene. Nekem nagyon bejön. Elöl-hátul parkolóradar, óriási kényelem, csak lebutítja az embert. Rossz utána más kocsival manöverezni, amin nincs.
Elözö autóm ugyanilyen használatban egy A4, 1,9 TDI Avant volt 2005-ös 115 LE. Szerettem, egy év alatt 71e km-t mentem vele, de a Passat nekem elörelépés a sokkal nagyobb helykínálata miatt. Technikailag nem tartom rosszabbnak az AUDI-nál. Remélem, marad a jó tapasztalat.
Szervízben még nem voltam, az osztályozás a német VW szervizkiszolgálásnak szól. Itt azért igencsak pattannak az ügyfél szavára. Hál!Istennek! Határidök, egyeztetés max. rendben, tájékoztatás korrekt, gyors.Ha semmit nem akarsz a szalonban, akkor is udvariasan rád köszönnek és érdeklödnek.
- Eddig semmi.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |