Felfogható
Kénytelen vagyok én is szót ejteni erről a német csodáról. Nem értem miért akarnak egyesek rendet tenni a fejekben, tisztázni egyszer és mindenkorra. Emeberek!!! Ez csak egy autó mint bármely másik. Mindenkinek lehet egy önálló véleménye és sajnos egy német autó is lehet ócska. A globalizált gazdaság korában már semmi nem igazi japán, német, stb. Ez a tény érvényes a Volkswagenre is. Mert az autó semmi képpen nem illik bele a német minőség-képbe.
Nem szeretnék senkivel sem polemizálni az eszi - nem eszi olajat téma fölött, bár tényleg zavaró az oljatöltögetés. Ami hiányzik ebből az autóból az a minőség feeling. És a kényelem is. Kivülről néha még tetszik is, de 300 km után elcsigázva esik ki az ember az autóból. Utoljára ilyen kényelmetlen ülést egy alsó kategóriás koreai autóban láttam.
Az autót céges autóként használom(tam) ezért a fenntartás és a bosszantó apróbb hibák nem érdekelnek. De ez nem az a Volkswagen, ami egy igazi német autó kellene legyen.
Kb. 2 hete az autó egy más kollégát boldogit én most egy Lagunát hajszolok. Igaz még csak 2000 km-t tettem bele de nem is lehet a kényelmet összehasonlitani (nem hiába mondják, hogy a francia autók nagyon kényelmesek). Nem ide tartozik más márkákról irni, de teszem ezt azért, hogy rávilagitsak arra, hogy a VW-nél létezik SOKKAL kényelmesebb autó is. Menni kb. ugyanúgy megy és mivel új, nem volt ideje bezörögősödni szép hazánk utjain (ha betölti bár a 10,000-t majd arról is irok a Renault szekcióban).
Hozzánemértés és elfogultság kell ahhoz, amit a kereskedők bőven ki is használnak, hogy valaki rajongjon egy ilyen "német" autóért. Azok az idők elmultak... bár egyes fejekbe még nagyon mélyen bele van égve ez az elv. Aki nem vallja ezt szivre tett kézzel, azt gondolom egyes márkatársak (akiknek valószinű élete álma volt egy igazi német autó) legszivesebben a spanyol inkvizició kezére adnának, csakhogy rosszat ne merjenek mondani. Kár a gőzért, ez nem élet halál kérdése, egyszerűen csak vélemény nyilvánitás
- multikijelző
- ablakemelő