Első, de egyben utolsó VW
Korábban egy Renault Megane-t használtam három évig, amitől mindenki óvott, pedig egy kerékcsapágy cserén kívül semmi más miatt nem kellett szervizbe vinnem a normál szervizeléseken kívül.
A Passat (2.0 PD TDI Highline, DSG - 140 LE) nagyon megtetszett és kinéztem magamnak egy 2006.01 havi autót, ami szinte full felszereltséggel volt.(állófűtésen és tetőablakon kívül minden benne volt) A kocsit 153 000 km-rel vettem(3 évesen) és korábban Németországban használták, brutálisan szép állapotú volt. Az automata váltó gyönyörűen dolgozik, jól gyorsul, mondhatom a Renault-hoz képest dimenziót ugrottam. De aztán jött a java...
Ausztriában hiba jelzés után megállt a kocsi, kiderült PD elem hiba. Javítás, tréler stb 300 000,- Ft + egy jó adag idegeskedés-telefonálás.
A vásárlás után kb 1,5 évvel céges autót kaptam, ezért kevesebbet használtam, kb 2-3 hetente vettem elő. Egy alkalommal azonban nem indult el, itt üzemanyagpumpa csere lett belőle :( Könyörgöm, egy új ára szerint 12 milliós autó a garázsból sem tud kijönni???
Aztán jött kormányzár és klíma hiba, amiket szintén gyári hibaként azonosított a szerviz. Ez nekem megint 40 000,- Ft-ba került.
A kocsit végül cca 4 év használat után eladtam. A mai napig fáj a szívem, hogy hogyan lehetett egy ilyen gyönyörű autót ilyen megbízhatatlanra építeni... Sajnos a végén már abszolút nem bíztam a kocsiban a fentiek miatt, mert nem tudtam mikor hagy cserben. A sok hiba és a komoly költségek miatt NEM VESZEK több VW-t!
- PD elem(150 000,- Ft/db "akciósan"), üzemanyagpumpa(40 000,- Ft), kormányzár + klíma(15 000,- Ft)
Leier Autó + barát saját műhelye
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 2006 |