Életem legnagyobb mellényúlása
Hát én lehet, hogy belehúztam nagyon, de negyed év eltelte után sírva adnám oda annak az új Passatomat (2,0 pdtdi), aki jó áron vinné. Az el?z? is Passat volt (1,9 pdtdi + pbox-tuning), repült mint a szél, gyorsításkor felszedte az aszfaltot, imádtam. Úgy gondoltam, én barom, hogy az új Passatból nem maradhatok ki... Meg is kaptam június végén. Az els? gond az volt, hogy elég sokáig tartott, amíg az ülést úgy tudtam beállítani, hogy 100 km után ne akarjak kiugrani az autóból a borzalmasan kényelmetlen ülés miatt (195 cm vagyok). Augusztusra ez sikerült. Jött a következ?: ha napon hagytam, a napszemüvegtartó kicsit megtágult, úgy kellett kifeszegetni. OK, megcsinálták (az a szervíz baromsága, hogy a csere közben a körülette lév? m?anyagot annyira megroncsolták, hogy a jöv? héten az is csere). A harmadik meglepi, hogy elszállt a fedélzeti computer, 66 liter tankolás után is csak pár km megtehet? utat jelez (jöv? héten az is csere). A legnagyobb meglepi az, hogy tekintettel a 0W stb. olajra (long life, szintetikus stb.), ebbe a kocsiba 1000 km-enként akár 1 liter utántöltés is elfogadott a gyár szerint. 11.000 km után én 2 litert raktam eddig bele, 6000 Ft/liter. Igaz, hogy oljcsere csak 30.000 km-enként kell, de hát ha én közben folyamatosan töltöm bele, akkor mir?l beszélünk?! Ez nagy átverés, jelenleg vagyok olajfogyasztás-mérésen, és lehet, hogy a fogyasztóvédelemig jutunk, mert ilyen nekem utoljára 15 éve az 1500-s Ladámnál volt, hogy 2 liter olajjal a csomagtartóban indulhattam csak hosszabb útra. Ráadásként 1800-2000/perc fordulatnál még egyet ránt is a kocsi, azt mondják ez is normális. Hát nekem nem!!! Azt hiszem, hálaadó misét mondatok, ha nem nagy veszteséggel egyszer megszabadulok ett?l a kocsimtól.
- napszemüvegtartó a 2. héten beszorult
- a fedélzeti computer egy hónap után megzavarodott
- 10.000 km alatt 2 liter olajat kellett beletölteni (6000 Ft/liter)
Pécs, Vörös Autóház
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Passat 1,9 pdtdi 130 LE, 310 Nm | Következő autója? | Toyota Avensis |
Verdikt | (4.1/10) |