Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2.0 TDI Comfortline

Designos megújulás

Ezelőtt is passatom volt, majdnem 2 éve (2006 legelején) lecseréltem erre az újra. Elsőre nagyon más, jobban megnézve már nem annyira. Mesélek:
mikor hazahoztam szomszéd, család mindenki ámult. Van egypár drágább autó is a környékünkön, de ez a passat ott van közöttük az első sorban. Iszonyatosan tetszik mindenkinek. Beültünk, a rengeteg extra, ami már alapból jár lenyűgözött mindenkit (sok okos tárolórekesz, a hátsó trükkös hamutartó, a hátsó szellőztetőrendszer...). És ezek még csak az apróságok, a lényeget még nem látta senki eddig. Nade designra akárki akármit mond nagyon jó lett. Sokan mondták, hogy még egy 5ös bmw belsejénél is érdekesebb. Vannak akik szídják, egészségükre, mutassanak egy hasonlóan kidolgozott belteret? (sok vonal, sok ív, és emelett nagyon praktikus). Szálcsiszolt alu díszbetéttel van amúgy. Na aztán mentünk vele köröket, sok okosságot tud, jó a sebességszabályozós tempomat, a menüben nagyonsok minden állítható, a komfort világításcsomag részeként váltómegvilágítás (nagyon hangulatos!!!!) és még sorolhatnám. Lényeg a lényeg, eddig rossz szavakat nem hallottam rá.
Aztán jobban meggondolva technikailag nem olyan sok újdonságot tartalmaz a régihez képest. Először azt hittem oldalakon át lehetne sorolni az új dolgokat, közbe csak néhány van. De a design miatt többnek tűnik.
Motorikusan más a motorhangja mint az előző dieselnek, menetteljesítményileg kicsit dinamikusabb, de nagy különbség nincs. Még fogyasztásra is hasonlóak.
Fogyasztás: szinte csak városban használom, így 6.9es átlagot produkál. Reggel dugó, hazafele sima út. Amikor megyünk valahova messzebbre (nagyritkán) akkor 5-5,5 liter körüli átlagot is ki lehet hozni egész jól.

Szó mi szó, csodálatos az új passat. Akiknek megbízhatósági problémája akadt azt igazán sajnálom, kifogta a rosszat, és sajnos lemarad egy nagyon jó autóról.

Aki kézifékkel akar kanyarodni, egy ilyen autóval annak őszinte gratulációmat küldöm, és kérem üljön be egy passatba, mielőtt itt írogatja a marhaságait!
Aki meg kettesben lefulladt, szintén gratulálok, 10 óra tanvezetést javasolnék neki. Nem drága, főleg akkor ha tényleg megtudta venni a passatot.

(ja és ha valaki nem ért egyet a designnal kapcsolatos izlésemmel, akkor tartsa tiszteletben kérem, nem vagyunk egyformák. És ha megoldható válasznak ne röfögjön be 2-3 1csillagos ítéletet, hogy mekkora szar is ez. Köszönöm)

- Még semmi.

Leitold Auto
Mint minden VW Service, ez is drága, de amúgy jó.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 42000
Előző autója? Passat 1.9pdtdi Következő autója? Új A4?
Verdikt (8.5/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)