Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2.0 TDI Sportline

Csókoltatom a japán lobbit. Azért is Volkswagent vettem

Érthető, ha valaki rosszul járt egy adott autóval kapcsolatban, akkor véleményét erősen befolyásolja ezen apró tény. Beírásaik érzelemdúsak ugyan, de nem mérvadóak. Agyuk tekervényeit végigkutatva minden vélt és valós probléma kicsit színezve jelenik meg. Ugyanez igaz a "megvettemazújkocsimvanbenne500kmdefasza" típusú beírásokra. Szóval az ilyeneket ugorjuk.
15 éves a jogosítványom, az elmúlt 10 évben 300.000 km felett gyűjtöttem. Csak azért mondom, hogy szerintem tudom mi várható el egy autótól és tudom mire van szükségem, ha saját kocsiz veszek. Vezettem Opelt, Volkswagent, Toyotát, Renault-t mindegyikből a középkategóriát, lévén céges autók. Szóval asszem ismerem fentiek minden előnyét-hátrányát. 2 éve saját autót hajtok, nemrég ültem át egy Borából a Passatba. Nyilván nem véletlen, hogy fentiek közül a Volkswagennél maradtam, mikor nekem kellett pénzt kiadni a kocsiért. Igen, nem romlanak a japán kocsik de borzasztó unalmasak, és igénytelen az anyaghasználatuk a beltérben. Igen, rohadt kényelmesek a francia autók, de megbízhatóan otthagy az út szélén és szarrá megy az elektronikájuk. A Volkswagennek is megvan a maga baja, de nem ismerek jelenleg jobb kompromisszumot. Én biztonsággal el szeretek jutni A-ból B-be kényelmesen és jó minőségű anyagokkal körülvéve.
Nem tisztem megvédeni a Volkswagent, de borzasztóan fáraszt és untat a japán és olasz autók szerelmeseinek fanyalgása.
Szóval akkor a Passatról. 2 hónapja járok vele, 10000 km szaladt bele. Rendesen bejárattam, mint ahogy még a céges autóimat is szoktam, sok későbbi kellemetlenséget megspórolhat így az ember. Igen töltöttem már bele olajat 5000 km-nél fél litert, én ezt a kérdést nem tartom tragikusnak. Ha 2x ennyit evett volna meg sem érdekelne. Előbb-utóbb úgyis megszűnik a fokozottabb olajigény, addig meg az 5-10000 Ft nem hiszem hogy földhözvágja azt aki Passatot vett. Az autó álom módon megy az 1.6-os 102 LE után. Még két hónap után is élmény a turbó érkezésekor érezhető seggberúgásélmény. Vicces, mert mikor az asszony Poloját vezetem is mindig várom, mikor indul már a turbó, de csak nem jön. Ja, még egy Volkswagen is van a családban. Igen, mazochisták vagyunk! Szerintem nagyon kényelmes autó, a Sportline sportülései nagyon jó oldaltartást adnak, aki meg nem tudja deréktámaszostul-sokiránybamozgatásostul úgy beállítani, hogy kényelmes legyen, az vegyen fotelt az autójába. Tetszik a kocsi kívülről is, bár a hátsójával barátkoznom kellett. Az eleje szerintem tökéletes. A külsőről jut eszembe. Egy örök BMW-s barátom mondta, miután megnézte, hogy ez a legszebb 3-as BMW, amit a Volkswagen valaha gyártott. :) A csomagtartója hatalmas, nagyon jól pakolható. Nekem nagyon bejön az indítója és az elektromos kézifék. Nem kevés baráton mosolyogtam már, míg megfejtették, hogy is lehetne mozgásra bírni a drágát. Tervbe van véve agy gyári chip tuning, ami 170 LE-re húzná fel a teljesítményt. Ha bekerült, majd erről is beszámolok.
Szóval összességében egy jó gép ez. Nyugodtan vedd meg. Nem extravagáns, de nem is unalmas. Azt mondják a Winklerék, apjuknak kifejezetten javasolnák. Pedig mindent mondanék rá, csak azt nem, hogy konzarvatív öregurak gépe. Nekem 31 évesen is nagggyon bejön. És igenis megnézik.

- Még az elején két hét után hosszú úton 1-2 óra elteltével a klíma eltűnt, nem hűtött egyáltalán. Rátették a számítógépre, újrarakták és azóta működik. Valszeg az utólag beszerelt Pajzs zavarta meg az elektronikát.

Platán Autóház, Nyíregyháza

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? Bora 1.6 Comfortline Következő autója?
Verdikt (6.8/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)