Avensistől a Passatig
Nem várt események vezettek el a passathoz.
Volt egy toyota corollánk, nagyon jó volt, majdhogynem tökéletes autó, és szerettük. Egy csúnya balesetben gazdasági totalcaros lett, viszont a családot megvédte.
Új autó kellett, amúgy is fontolgattam, hogy egy nagyobbra cserélem (természetesen avensis). Már válogattam az extrákat otthon magamban, amikor vendégségbe a feleségem kollegája, és családja érkezett. Passattal. Az újjal.
Ezelőtt már láttam passatokat, nem sokat, de nem tudtam róla, hogy az. Bevallom, nem értek az autómárkákhoz, így azt hittem, hogy ez valami új volkswagen, ilyen mercedes E osztály méretben és árban. El is csodálkoztam, mikor megtudtam, hogy ez bizony egy passat, ami kevesebb mint 7 milliójába került a tisztelt tulajnak. Sokat beszéltünk róla, ki is próbáltam, és egyből azt mondtam: "ha ez 7millió, akkor van értelme mást venni???"
Rögtön utánajártam, és össze is dobtam egy comfortline felszereltségűt, kevesebb mint 7ért. Tele extrákkal, full kényelem, jófajta benzinmotor... ami csak kell.
Ülésfűtés, tempomat, elektr kézifék meg még sok sok minden. Lágy és jó műanyagok (kivéve a kesztyűtartó körül. Oda valamiért elég keményet raktak. Baj), és nagyon szép műszerfal. Igaz, a highline bézs+fa műszerfal messze a legszebb a világon, de arra spec nem volt +1 millióm.
Így comfortlineban, jól felszerelve, 6,5 fele nagyon megéri, sokkal jobb mint bármi más. Engem elcsábított.
- Még semmi. Olajfogyasztás: eddig +2 liter. jaj istenem:D
Porsche Pest