Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2,0 PDTDI Comfortline

Amit elvárhat az ember.

Vadi újan ültem az autóba, ami egy Golf után igen kellemes volt. (Nyilván.) Indításkor komoly gázt kellett nyomni, nehogy lefulladjon, amit soknak éreztem. Sajnos a motorja 10.000 km után felrobbant alattam, éppen amikor az autópályán 180-nál még egy kicsit gyorsítani akartam. A 4. hengerből könyökölt ki a dugattyú, de levitte a váltó takaró öntvényét is. Nem volt kellemes. Cserélték a motort, de nem mondták meg (állítólag nem tudták kideríteni) mi volt a baj.
A gyorsulását élveztem; különösen 90 felett volt igazán elemében. Az enyémben 140 lovas motor volt, ami hozta az elvárásaimat. 200km körül beszívott vagy 20 litert, de cserébe 110-nél csak 4,5-öt. Lehetett (volna) gazdaságosan üzemeltetni. A stabilitása remek, az útfekvés nem volt rossz, de nekem a Golfé jobban tetszett. A sebességfüggő kormányzás kicsit új volt, de az is tetszett.
Kényelmes kocsinak találtam, bár néha ebben is megfájdult a derekam.
A motor felrobbanásán kívül, más komoly gondom nem volt vele, persze 45000km-nél ez el is várható. Viszont a dízeles jelleg, nem jött be.

- -motor felrobbant.
- -elektronikus kézifék beakadt.
- -xenon távfény az egyik oldalon kipurcant.
- -valamelyik visszajelző kiégett.
- -a váltógombot cserélni kellett, mert a krómozás kopott és egyszerűen megvágta az ujjam.

Óbudai autójavító (lassú, nehézkes, drága)

Fenntartási költség (4) Évjárat 2006
Előző autója? Golf IV Következő autója? Audi A6/S6 (C5)
Verdikt (5.4/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)