A remek útitárs
Ideális hosszú utazásokhoz. Csak elterpeszkedsz az ülésben, benyomod a CD-t meg a tempomatot (130-ra, akkor biztos nem büntetnek meg az autópályán), aztán csak a kanyarokra kell figyelned. 180 fölött már én éreztem rosszul magam, na nem attól, hogy instabil lett volna az autó, csak nem vagyok egy Lauda.
Városban a nyomatéknak köszönhetően akár felszánthatod az aszfaltot, csak aztán nézd meg a fogyasztást.... Vegyes használatnál 6.5-6.7 litert iszik még városban is (persze, ha nem gyorsulási versenyre jársz vele).
A pesti "utak" kissé tönketették az első futóművet, ami 30000 km után cserére szorult. Sajna, a Pest kissé nehezen mozdult rá, mivel még garanciás volt, ezért valami egyszerűbbel próbálkoztak, ami nem jött be. A Buda ugyanerre a hibára azt mondta, hagyjam ott, két nap múlva új futóval vihettem (be kellett szerezni az alkatrészt Németországból).
Bosszantó apróság, hogy a bal oldali rakodórekesz ajtaja zörgött, amit egy csavar utánhúzásával orvosoltak.
Fenntartásaim voltak a diesellel: egy része bejött. Az erővel semmi gond, csak kövér gáznál füstöl, amit a mögötted jövő vesz rossz néven. Az eddigi olajfogyasztása 1 lter/10000 km - állítólag típushiba. De legalább szól, ha inni kér és akkor még ráérsz elfurikázni a legközelebbi benzinkútig (200-300 km), anélkül, hogy beállna a motor.
Még meggondolom, hogy lecseréljem-e....
- Első futómű csere
Porsche Pest