Autók » Volkswagen » Passat (2005-2010)

Passat 2.0 TDI

A kalandos egy év..

Saját cég,saját flotta. Hat darab,azonos évjáratú és felszereltségű Passat. Nyáron adtunk túl rajtuk (amíg garanciálisak),mert egyszerűen hátráltatták a munkát. Nem volt olyan hónap az elmúlt 14-ből,amikor valamelyik ne lett volna szervízben. Nem hajtottuk őket,amit sok idegesítő hülyeséggel háláltak meg. A sajátom egy év alatt kétszer állt meg,egyszer pedig nem indult. Az olajfogyasztás a "szokásos", kb. 7-8000 km-enként 1 liter. Ez azért érdekes,mert előtte is Passat flottánk volt,azoknál ez nem fordult elő. Sajnos a jó tulajdonságait elhomályosítja a sok idegesség,amit okoztak. Ja,kétszer akarták ellopni,egyszer nem kis barmolást hagyva maguk után. Ez mind egy év alatt.

- Konkrétan : klíma 2X, olajszivattyú és PD elem csere. Ezen kívül rendszeresen (idáig 4X) rángatni kezd , ilyenkor irány a szervíz -> szoftverfrissítés,utána pár hétig minden oké. Kézifék időnként szorul. Műszerfal az első perctől kezdve nyekereg,állítólag nem tudnak vele mit kezdeni (szó szerint). Nyikorog az első futómű,reakció -> fejvakarás a szervízben,de legalább hallják!! Ez is valami..

Márkaszervíz a garancia miatt. Amúgy eszembe sem jutnának. Egyszerűen muszáj erőszakosan viselkedni velük,különben semmibe veszik az embert,és lerázzák. És ez most enyhe kifejezés. . .

Fenntartási költség (7) Évjárat 2007
Előző autója? Passat (2003) Következő autója? Volvo S60 D5 (hat darab..)
Verdikt (4.2/10)

Volkswagen Passat 2005 (2005)