A családi versenyautó
Nos egy Citroen C4-esem volt-1.6Hdi VTR 110le-előtte.Nem is tudom,miért cseréltem le,talán a Citroennek apróbb hibái miatt,meg német autót akartam.Sikerült beszereznem egy ilyen Passatot,de sokáig keresgéltem,hogy minden legyen benne,amit szeretnék.Mert a könyöktámasz,vagy fed.komp.a Passatban extrának számít,nem mindben van,de ezekből nem engedtem!.-)Végül sikerült megvenni.Nagyon szerettem.Nagyon kényelmes hosszú úton is,nem nyekereg semmi műanyag,a futóműve álom,alig érezni a kátyúkat.A hely kínálata is nagyon elegendő.A fogyasztása 180-200km/h-nál 7,5-8 liter!!Nekem városban kevesebbett evett,mint pályán.Igaz nem nehéz a lábam,de városban is elég volt neki 6,5l.Valami védelmet kell bele rakatni,mert lopják,mint állat!:-(
Apróbb hibái azért vannak:pl. az első el.ablakok autómaták,de néha mégsem.Volt olyan,hogy az anyós ülés oldalán lehúztam és nem ment fel egyáltalán,csak nagy sokára.Bosszantó.Aztán néha 2-esben gyorsításkor olyat rángat,hogy azt öröm nézni.De csak néha...:-)Ami még zavaró,hogy lassításkor-pl.egy lámpához begurulva-a fékpedál benyomására berázza a kasztnit,mintha a tárcsa szarrá lenne kopva,de nincs.Nem tudom mi lehet,de az a baj,hogy a szervíz sem!:-))Ez van,meg kell szokni.
Mindent összevetve nagyon jó kocsi,a hatsebességes váltó nagyon szépen jár,a 140le/320nm bőven elegendő.
- Igazából még konkrétan semmi nem romltt el rajta,két vissza híváson voltam vele:kuplungtárcsa-lendkerék csere,computer szoftver frissítése.
Óbuda Autójavító,Bp.III.Ker.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |