A család kedvenc igáslova
Rendkívül tágas és kényelmes utazólimuzin. Nagy sebesség? autópálya tempót is remekül bírja. Bár olyankor a fogyasztás 8 liter körül alakul átlagosan. A futómű amellett, hogy rendkívül kényelmes kanyarban is meglep?en jól fordul. Rengeteg benne a hely, igaz a kombi biztosan jobban pakolható, de a csomagtér így is óriási. A turbó bekapcsolása miatt olyan 1800 fordulaton van egy kis rántás, amihez elég nehéz hozzászokni. Többször jártam vele külföldön hosszú utakon autópályán és közúton is. Annyira kényelmes, hogy a 2 gyermekem szinte jobban pihent mint a szállodai szobában. A fogyasztása az átlagos 7 literről lecsökkent 6,5 literre. Lehet, hogy megtanultam lendületesebben és takarékosabban vezeti a dízelt, mivel korábban csak benzines autóim voltak. Persze lehet, hogy 10 000 km után csiszolódott össze rendesen a technika. A téli utakon többször éreztem az ESP korrigálását, szinte hihetetlen mennyire finoman szabályoz. Ezt ma már minden autóban kötelezővé tenném annyira biztonságos szerkezet. Elmondhatom, hogy megérte a pénzét.
- 16000 km. -nél nem működött a tükörállítás és a központi zár a jobb oldali ajtóban. Kiderült, hogy a jobb oldali ajtóból érkező kábelek csatlakozója nem volt bepattintva a helyére és így nedvességet kapott. A korrodált vezeték el is szakadt ezért nem működtek a dolgaim.
Autó Széles Kft. Már a 30 000 szervízen is túl vagyok, de eddig csak annyi olajat fogyasztott ami nem igényelt utántöltést. Ez volt a második szervízem, mert 15 000 km-ként viszem a kocsit.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | 307 | Következő autója? | BMW 530d |