Telik a pohár
Nagyon tetszik a tavaly vásárolt passatom, és bár egy kideríthetetlen baja van, még mindig kedvencem. A kideríthetetlen baja abban áll, hogy rapszodikusan változik a teljesítménye, hol úgy megy mint a golyó, hol meg köhögök a mellettem elhúzó trabicsekek füstjétől. A szervíz (egy elég jó maszek) azt mondja, hogy a 4. henger kb 3-4-szer több üzemanyagot kap, mint a többi 3, kompresszió jó, komputer szerint a turbó nyomás is jó, na meg a légtömegmérő is, de azt nem tudja garantálni senki, hogy a pd csere megoldaná a problémát. olyan ez, mintha a turbó elfelejtene bekapcsolni, még 3000-s fordulatnál is ugyanakkor 2000 alatt meg nem bír felgyorsulni. tapasztalatom szerint 15000 km-nként megzabál úgy 1 liter olajat, amit nem tarok vészesnek. nem olyan rossz az a passat, hibái ellenére is. előtte egy elnyühetetlen 1-s scenicem volt, ahhoz képest sokba kerül, de nem kell csodára számítani, csak azért mert vw.
- szabadon futó görgő, az intercooler U csőveegyszerűen leugrott egy nagy gáznál, oszt kiderült, hogy a kis rögzítő fülek egyike elkopott (bezzeg ha bilincses lett volna), oszt most meg itt van a motor kideríthetetlen hibája, ami miatt kezdek elbizonytalanodni. itt-ott apró rozsdafoltok megjelentek, üléskárpit gyenge.
Imhof
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2002 |