Autók » Volkswagen » Passat (2000-2005)

Passat 1,6 Trendline

Nem egy lóerőgyár, de szerethető

1986 óta van Passatom,úgyhogy egy kicsit elfogult vagyok.Eddig dízelek voltak de most kényszerűségből jött az 1,6-os benzines.Kicsit féltem tőle( gyenge motor nagy fogyasztás )A Weltautónál vettem 2005 decemberében 70000 km-rel.Egy nyugdíjas bácsié volt(de tényeleg) ö mindíg márkaszervízbe hordta.Én nem.Jól felszerelt(digit klíma,ESP,ülésfűtés) kényelmes nagy autó,most már a formájával is megbarátkoztam(limuzin).A csomagtartója akkor mint a kombié az ablakig. Az első napokban 110-nél nem ment többet de aztán megfelelő ösztökélés hatására jó irányba változott.A vége óra szerint most már 205km/h.Én autópályán járok vele, ha lehet gyorsan,ezért a benzinfogyasztás mellet viszonylag nagy az olajfogyasztás is.3-4000 km-ként 1 liter a jó drága long-life olajból.Ezzel viszont el lehet menni akár 25 ezer km-t is(a fedélzeti komputer jelzi).A motor egész jól megy csak pörgetni kell.Szolíd tempónál ki lehet jönni 7-7,5 l-ből is.Nekem semmi nem zörög ,nyekeg benne csak az bal oldali ajtókapaszkodó hámlik,meg a váltószoknya kopott ronggyá.Ezt egy ügyes bőrdíszműves 2,500 Ft-ért valódi bőrből megcsinálta-mint a gyári.Ja és a legfontosabb:az elmúlt másfél évben két Passatot törtem totálkárosra(egyiket sem saját hibámból) és mind a két balesetet karcolás nélkül úsztuk meg.Azt hiszem ez elegendő bizonyíték a típus biztonságára.Összességében elégedett vagyok vele de egy dízel azért jobban megy.A következő autómmal bajban vagyok mert ez ez új fajta már nagyon nem tetszik.
Hát azóta eltelt egy kis idő.Az óra 183 ezernél jár.A motor ereje teljében,apró hibák előjönnek.Sajna foglalkozni kell vele.A dízelekkel összesen nem volt ennyi probléma.Az olajfogyasztás is maradt a régi.Nyáron Horvátországban voltunk vele,utánfutóval ,zokszó nélkül ment de volt 14 l-es fogyasztás is.Egyébként meg tök jó.

- -a hátsó térképolvasó lámpák nem világítanak
- -az első helyzetjelzők közül felváltva nem világít valamelyik
- -135e km-nél gyújtógyertyakábel 9500 Ft
- -140e km-nél jobb féltengely gumiharang csere, utána az összeszereléskor megsérült az ABS jeladó(a szerelő ingyen kicserélte)10000 Ft
- -néha magától bezár(akkor is ha a kulcs benne van)
- 2007.április
- -180e km-nél szívócsőhossz szabályzó csere 23000 Ft
- -a chek-engine lámpa világít.Ha megtisztítom légtömegmérőt akkor két hétig jó, utána megint ég.Ki kellene cserélni
- -a bal ülésfűtés folyamatosan megy,talán a kapcsoló rossz.De hát15e Ft,és úgyis nyár van.

Crash-Car Kft Budafok

K-Speed Kft Bp. Kondorosi út

Fenntartási költség (6) Évjárat 2002
Előző autója? Passat 1,9 PDTDI 4 motion Variant Következő autója? Audi A6 quattro tiptronik
Verdikt (6.9/10)

Volkswagen Passat 2000 (2001 - 2005)