Autók » Volkswagen » Passat (2000-2005)

Passat 1,9 TDI Variant 4 motion

Napi 110 km, az ország halálútján

Hát igen, napi 110 km ezen a csodás 4-es főúton! A hét öt napjából ennyit teszek meg a munkahelyemig és vissza! Hát nem egy leányálom! A sok román mindig feldobja a hangulatomat!

Na de az autó! Az utolsók egyikét hoztam el a szalonból jó nagy árengedménnyel, ugynis az új passat már ott ált benn a szalonban, igaz nem variant! Hogy miért nem az ujjat vettem! Végülis túl nagynak találtam, éppen hogy befért volna garázsba! Teljesítményere -10 le, és -10 nm árba meg 700ezer plussz volt a régi javára! De nem bántam meg!

Beltér: Az egész autóról sugárzik a precíz összerakás, nincs semmi csicsa, szóval aki francia divat autón nőtt fel annak inegrszegény de egy japcsi verdához képest maga Ritz hotel! Nos hamutartó az tényleg nincs benne(ezt egykorábbi ítéletnél olvastam már)hála kódós indítónak! A könyöklő az 1 személyes sajna , tán ez e legnagyobb hibája!

Motor az nagyon állat előtte még sose volt dízelem, de most már tudom sose lesz benzinesem! Kezdetbe sokat szenvedtem az elindulással, szidtam is magam hogy miért nem kerestem inkább triptronic váltósat! A legdurvább manőverem szintén egy ilyen lefulladásos manőver a 4 sen! Egy traktort akartam megelőzni 2 sben gurultam rá úgy 20-30-al, mikor hirtelen leugrottam a kuplongról, na ekkor azt hittem kiszakad a váltó olyta rántott hogy iszonyat, na meg persze lefulladt!
Szóval az első szervíz után kapott p-box-ot egy jobb fajtát, így már könnyebb kezelni!
A 4motion nagyon hasznos! Gyakran kell földútra letérnem a munkám miatt, igy 100% ig kihasználom! Még a szakadó esőben is kihozott már jópárszól a földekről! Tavaly télen mikor sielni voltunk 2 kerekesket körbe került fölfele a hegyen!

Motor: A legsokoldalúbb 1,9-es, 90-160 Le-ig mindenféle teljesítménybe gyártották(JÁk)! Nálam az összkerék miatt legalább egy 0,5 literrel többet eszik! A napi átlagom úgy 6,5 de ekkor 130-nál többel nem megyek! Gps szerint 215 ment, ami nem rossz, és még ment volna! Ahogy a kollégáknak mondani szoktam "reggel kicsit hangos, de nagyon megy és kevest fogyaszt". Ha belegondolok egy fabia,ibiza,polo ugyanezzel motorral hogy mehet! Sajnos ezzel a vw presztizzsel nem tudok mit kezdeni! Nap mint nap át kell élnem hogy minden piros lámpánál minden suzuki,meg opel leakar gyorsulni! Arról meg ne is beszéljek mikor esteleg a családommal megyek valahova és 120-nál elkezd leküzdeni egy 1,2 htp fabia, na azt az önkelégült arcot felvenném és felraknám ide! DE ha nincs velem a család akkor próbálkozzon be ijenekkel mert egypöccintés a gázpedálon és az óra 180-at mutat!

Ebben az autóban semmi extravagányság nincs! Egyszerűen napról, napra teszi a dolgát!

Ui:a jó oljat nem eszi meg 12000km alatt normális körülmények között! Nagy tempojú autópályázásnál értsd 200 fölött viszont csipeget belőle!

- Saját hibájából az autónak csak a dobot kellet cserélni mert gyári hibás volt, vagyis valami ilyennel probáltak etetni!
- 2x Lopták le VW jelet az elejéről! Db ja 8-10 ezer
- 90 ezrnél jön a vezérműszíj meg görgők cseréje ez úgy kb 70 ezer(-től) körül mozoghat!

Messze vagyunk még a nyugattól!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Megbízhatóság (9) Vezetett km 82000
Előző autója? mondeo Következő autója? tdi az tuti
Verdikt (8.2/10)

Volkswagen Passat 2000 (2001 - 2005)